MUNDIAL FEMENÍ
Esports 14/07/2011

Alemanya ja té finalistes: els Estats Units i el Japó

N.a.
1 min
Abby Wambach, millor jugadora contra França.

Barcelona.Al Mundial d'Alemanya 2011 ja només li queden dos partits per tancar tres setmanes d'excel·lent futbol femení: les dues finals. Una, la que totes desitgen, la de les campiones; la disputaran les seleccions dels Estats Units i el Japó diumenge a les tres quarts de nou del vespre a Frankfurt. L'altra, la de consolació, la jugaran França i Suècia dissabte a les cinc de la tarda a Sinsheim.

En el primer duel de semifinals, la força d'Abby Wambach en punta i la solvència de Hope Solo sota pals van liderar el combinat americà per derrotar 3-1 una alegre però innocent selecció francesa. Les blue , amb més joc, van merèixer més, però les de Bruno Bini van pagar car el seu atreviment amb l'empat a un en el marcador i van encaixar amb molta facilitat dos gols a falta de deu minuts per acabar el matx. La solidesa americana va ser més potent que el frenètic ritme de Necib, la precisió de Bompastor i la classe de la veterana Soubeyrand.

L'altra semifinal tampoc va decebre ningú. El Japó, seguint amb la proposta de futbol de toc que ha exhibit durant tot el torneig, va dominar la possessió contra Suècia, molt més vertical i defensiva, i va acabar derrotant-la per 3-1. Les europees es van avançar en el marcador gràcies a un gol d'Öqvist, però Kawasumi, amb dos gols, i Sawa van capgirar el marcador per donar el triomf al combinat asiàtic, una de les revelacions d'aquest Mundial.

stats