Eurocopa femenina
Esports 28/07/2013

Alemanya derrota Noruega (1-0) i es proclama campiona de l'Euro de futbol femení

L'equip nòrdic ha fallat dos penals, que ha aturat la veterana Nadine Angerer. És el sisè títol continental consecutiu per a les alemanyes

Les jugadores d'Alemanya celebren un gol a la final de la Euro femenina / JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO

Solna (Suècia)Ha fet una de les Euros més discretes. Ha generat dubtes des del primer partit, després d'empatar a zero contra Holanda. Alemanya, però, segueix sent la dominadora d'Europa en futbol femení i aquest diumenge ha derrotat per la mínima Noruega i s'ha proclamat campiona de l'Euro 2013 de Suècia. Un gol de Mittag en un contraatac només començar la segona meitat ha sigut suficient per donar el trofeu a Alemanya, que ja en porta sis de consecutius.

Davant 41.391 espectadors al Friends Arena, rècord d'assistència en un campionat europeu, l'equip de Silvia Neid ha tornat a demostrar que competeix com ningú, encara que no rodi fi. Ha començat el partit amb molta força, amb un avís de cap de Keßler i un xut desviat de Célia Okoyino da Mbabi. Noruega ha trigat uns minuts a trobar la velocitat de Hansen per la dreta i la referència a dalt de Hegelberg. Però quan ho ha fet, ha començat a sentir-se poderosa i a fer recular Alemanya, que ja només inquietava amb xuts llunyans. L'equip de Pellerud s'ha trobat un penal en una arribada, per una caiguda dubtosa de Dekkerhus dins l'àrea. El xut de Rønning l'ha aturat Nadine Angerer, que encara en pararia un altre al segon temps.

El guió s'ha mantingut mitja hora més. Alemanya no estava còmoda i això ha fet reaccionar la banqueta i ha entrat Mittag per Lotzen després del descans. Tot i que Noruega ha tornat a insistir a l'inici del segon temps, Alemanya ha fet bona una acció de contraatac per fer l'únic gol del partit. Célia ha caçat una pilota, ha assistit al segon pal i Mittag, sola, ha rematat a plaer per fer l'1-0.

Noruega ha hagut d'assumir riscos. Ha anat avançant línies de mica en mica, obrint el camí a Alemanya a sentenciar a la contra. Però al minut 69 hauria pogut arribar l'empat després d'una altra caiguda no gaire clara de Hansen dins l'àrea. Gulbrandsen ha fet el llançament i, novament, Angerer ha posat una mà providencial per evitar l'1-1. Segura sobre la seva sòlida portera, que ha tornat a ser decisiva en una sortida valenta davant Thorsnes, Alemanya ha anat deixant passar els minuts a l'espera de la sentència, que ha tingut Keßler a deu minuts del final, però el seu xut s'ha estavellat al pal.

Els minuts finals han sigut el desig de l'1-1 cantat al Friends Arena a ritme de "Norge, Norge". Però Alemanya, tirant d'experiència, ha controlat l'avantatge per rematar el partit sense que Noruega trobés la jugada de l'empat.