Esports 24/03/2011

Alberto Contador s'endú l'etapa reina

A. R.
1 min
Alberto Contador, guanyador de l'etapa d'ahir.

Barcelona.El triple guanyador del Tour de França Alberto Contador (Saxo Bank) no va tenir cap problema per emportar-se l'etapa reina de la Volta a Catalunya. El recorregut, que tenia cinc ports de muntanya, l'últim dels quals era el final d'etapa, va estar protagonitzat per una escapada que va aguantar fins al peu de l'ascens a la Massana. Els joves escaladors Steven Kruijswijk (Rabobank) i Nairo Quintana (Colombia es Pasión) no van poder fer res contra un pilot liderat per l'equip de Contador, que no volia deixar passar l'oportunitat de l'única etapa d'alta muntanya.

Els moviments els va començar l'equip RadioShack, amb el veterà Chris Horner, abans de l'arribada a Vallnord. Però en arribar l'ascens a l'estació andorrana, va ser Contador qui va prendre la iniciativa amb un atac a cinc quilòmetres de la meta. Un altre nord-americà, Levi Leipheimer, va intentar reaccionar en primera instància, però el madrileny va marxar en solitari i es va imposar amb 23 segons sobre la parella que formaven l'home de RadioShack i un Michele Scarponi (Lampre-ISD) que arribava en molt bona forma.

Un grup de sis homes, entre els quals hi havia el català Xavier Tondo (Movistar), van entrar per darrere. El vallenc va intentar compensar els segons perduts amb un parell d'atacs que no van tenir continuïtat, i va acabar novè a l'etapa, amb 38 segons de retard. A la general, que molt probablement ja està decidida a causa de la falta de contrarellotge, ocupa la vuitena posició, tot i que el bon escalador colombià Álex Cano va entrar sisè, però era l'únic d'entre els primers de l'etapa que havia perdut temps en les dues jornades anteriors.

stats