BARÇA
Esports 15/07/2011

Albert Benaiges: "Si en el futur un nen de Dubai juga al Barça serà la rebomba"

Maradona "Li he dit que vingui als entrenaments a xutar faltes" Base "Al principi ningú s'hauria pensat que els tres millors jugadors del món serien formats al Barça"

Nuria García
3 min
Després de vint anys al Barça, Albert Benaiges afronta una nova aventura a l'Al Wasl de Dubai.

Albert Benaiges va tancar ahir una etapa al Barça per començar-ne una de nova lluny del seu club i del seu país, a Dubai. El descobridor d'Andrés Iniesta, entre altres, ha estat l'escollit per convertir l'Al Wasl en el Barça dels països àrabs.

Després de 20 anys al Barça, què l'ha empès a decidir-se per aquest nou projecte?

Tinc molta il·lusió i moltes ganes. Feia molt temps que era al mateix lloc, era al millor club del món, però ara és un projecte nou i em fa molta il·lusió. Veurem què hi puc fer.

Que Maradona estigui a l'Al Wasl va condicionar la seva decisió?

No, no en tenia ni idea. Si ell hi és, perfecte. Ja li he dit que passi pels entrenaments a xutar faltes! És el millor jugador del món i segur que si els nens el veuen xutar faltes n'aprendran. Treballarem plegats per aconseguir que aquest projecte tiri endavant.

El contracte que ha signat és per cinc anys. Quin objectiu es marca?

Volen que els nens juguin amb un estil Barça i que a mitjà termini els nens els pugui aprofitar el primer equip. Si ho aconseguim ja serà la bomba, i si aconseguim que tinguin nivell per arribar al Barça, serà la rebomba!

El model Barça està de moda. Però és un model que fa anys que s'utilitza. Calia guanyar perquè la gent se n'adonés?

No, el model Barça sempre ha funcionat. Però ara molts dels que fa anys que són al club són al primer equip, s'ha creat un estil i a més s'ha guanyat. S'ha guanyat un Campionat del Món amb molts jugadors del Barça, una Eurocopa amb jugadors d'aquí, el Barça va guanyar sis títols... Això és conseqüència de la feina en el camp esportiu, de l'estil, d'un joc vistós que agrada a la gent...

Un culer com vostè exportarà el model Barça, però... explicarà tots els secrets per assolir l'èxit?

Jo vaig allà a posar-hi el cent per cent dels meus coneixements. Faré tot el que pugi perquè els nens del futbol base millorin i en surtin bons jugadors. No em guardaré res, he de fer que allà tot funcioni.

Com s'ha aconseguit aquest èxit al Barça?

Jo penso que és la feina de molts anys. Hi ha hagut persones molt importants, començant per Oriol Tort, que va ser qui va donar l'impuls, qui va començar a fer una bona captació... I Martínez Vilaseca va donar continuïtat a la feina. Ara l'Alexanko ha donat equilibri i potència al futbol base. I el fet que entrenadors com el Pep, l'Euse [Eusebio] al Barça B i l'Òscar Garcia al juvenil siguin de la casa hi ajuda.

Com diu, molts jugadors del planter al primer equip, l'entrenador format a La Masia... Era aquest l'objectiu quan vau començar?

No! Tu treballes en un estil i després arriben els resultats. Ningú, i quan dic ningú és ningú, s'hauria pensat que actualment els tres millors jugadors del món serien del futbol formatiu del Barça. És una cosa imprevisible. Nosaltres hem intentat fer-ho tan bé com sabíem, i si després surt doncs perfecte!

A Dubai trobarà a faltar alguna cosa d'aquí? No sé si el menjar...

No, el menjar no [riu], a Dubai s'hi menja molt bé. Què trobaré a faltar? La família, els amics i el Barça, perquè ara només el podré seguir per la televisió. Tot el que és material es pot comprar, la resta no.

I el Barça l'enyorarà a vostè?

No, tot i que, qui sap! Sóc l'entrenador de més pes al club [riu]. No m'han d'enyorar, ningú és imprescindible. Amb l'Amor al capdavant, això tirarà endavant, n'estic segur.

D'aquests anys que ha estat al Barça, amb quin record es queda?

Amb el dia que em van dir que entrava al Barça, que va ser simplement collonut; amb les paraules que em va dedicar Sandro Rosell en l'acte de cloenda de La Masia, i quan em vaig assabentar que tres dels jugadors que coneixia des de nens eren els millors jugadors del món.

El que és clar és que si l'aventura no funciona, podrà tornar al Barça.

Sí, el Barça va ser el primer que em va dir que si tenia un cop de calor me'n tornés ràpid [riu]. Això em dóna seguretat i vol dir que se'm valora. L'esperança és que no sigui així i que tingui molt èxit a Dubai. Tornaré al Barça un cop hagi fet la meva feina allà.

stats