Enbreu
Esports 20/03/2012

Albasini obre la Volta amb una escapada marca de la casa

1 min
Albasini obre la Volta amb una escapada marca de la casa

Estrena explosiva

Michael Albasini (GreenEdge) va guanyar ahir la primera etapa de la Volta a Catalunya 2012 rematant l'escapada, que va ser la protagonista d'una curta jornada d'estrena de 139 km amb sortida i arribada a Calella. L'etapa va rodar molt ràpid al principi (la primera hora es van recórrer uns 45 km) i es va trigar a formar el grup que es jugaria la victòria, en què també hi eren Delaplace, Duggan, Edet i Gastauer.

Atac en solitari

El mal temps va marcar l'ascens al port més dur del dia, el Collformic (de 1a categoria), però quan l'havien pujat, el pilot ja havia començat a reduir diferències amb un grup d'escapats que tenien cinc minuts d'avantatge. Però en arribar al port de 2a categoria, que es coronava a menys de 20 quilòmetres de la meta, Albasini va atacar "perquè no tothom col·laborava" i malgrat tot va ser "el més ràpid de tots".

Victòria del reserva

El ciclista de GreenEdge és a la Volta a Catalunya després de substituir a última hora l'holandès Pieter Weening. "He estat molt content de venir, perquè vaig córrer la París-Niça i notava que em faltava ritme", va explicar. El suís, especialista a rematar escapades, com l'etapa Ponferrada de la passada Vuelta a Espanya -la seva última victòria-, va dir que no se sentia "favorit". Aquest triomf d'etapa dóna continuïtat a la gran ratxa del seu equip, que venia de guanyar la Milà-Sanremo amb Simon Gerrans.

stats