24/12/2015

Al clàssic de Madrid amb dubtes

Carlos Arroyo, que es va quedar sense jugar  La segona meitat, i Raül López.

BarcelonaTres dies abans de visitar la pista del Reial Madrid, el Barça Lassa les va passar magres per superar el Dominion Bilbao Basket (66-57) i evitar la quarta derrota en set partits. A l’equip blaugrana li costa mantenir la regularitat durant 40 minuts i alterna bons moments de joc amb greus desconnexions. Quan el rival és seriós i està ben dirigit des de la banqueta, com l’adversari d’ahir, el conjunt culer pateix per sobreposar-se a períodes dolents, com un segon quart en què va encaixar 20 punts i tan sols en va anotar 11.

Xavi Pascual va tenir la baixa de Tomás Satoransky, que es va fer un esquinç al turmell contra el Fiatc Joventut. El polivalent Pau Ribas va ocupar el seu rol i ho va fer amb nota, i va deixar Carlos Arroyo a la banqueta durant tota la segona meitat. El badaloní va acabar amb 17 punts i 4 assistències, uns números que no acaben de resumir la seva incidència en la victòria local. El tècnic culer, a més, tan sols va poder utilitzar Àlex Abrines durant 1 minut i 55 segons, ja que l’aler va recaure dels seus problemes a la fàscia plantar del peu dret. Acostumat a jugar amb dolor, el mallorquí no acaba de fer net i pateix per treballar amb continuïtat.

Animat per tres triples consecutius i més concentrat des del primer moment, el Dominion Bilbao Basket va obrir el partit amb una renda de 8 punts (3-11). El Barça Lassa va capgirar el marcador gràcies a un parcial de 13-0 (16-11), però l’equip blaugrana no va jugar mai amb continuïtat i ben aviat es va tornar a veure amb problemes. L’equip basc va aprofitar el seu domini en el rebot ofensiu i una bona defensa per arribar al descans amb una renda de 5 punts (29-34).

Com en els vells temps, el Barça Lassa va recórrer a Joan Carles Navarro per recuperar el lideratge al marcador. L’escorta va anotar 8 punts en 6 minuts i va aportar tranquil·litat a un equip blaugrana que el continua necessitant. El conjunt culer va encetar els últims 10 minuts amb una renda de tres punts (52-49).

L’encert en els llançaments exteriors va permetre al Barça Lassa agafar una mica més de distància a l’inici del quart i definitiu període, però el Dominion Bilbao Basket no va posar les coses fàcils. Farcit de jugadors amb experiència que encara no han perdut la il·lusió per seguir jugant a bàsquet, l’equip basc va discutir amb caràcter, orgull i mala llet el triomf fins als últims segons d’un partit amb bones defenses a les dues bandes de la pista. Al final, però, el conjunt de Xavi Pascual va saber llegir bé les possessions clau d’un enfrontament de la Lliga Endesa de gran exigència física i mental.

L’ICL Manresa tomba el CAI Saragossa (86-79)

L’ICL Manresa va superar ahir el CAI Saragossa (86-79) i ja somia a disputar la Copa del Rei. Tot i la baixa de Jermaine Thomas, que té una fissura al disc intervertebral, l’equip del Bages va fer un partit molt sòlid i ja acumula sis victòries. Álex Hernández (11 punts) i Dmitry Flis (12) van ser dos dels jugadors locals més destacats.

L’ICL Manresa va aprofitar la mitja part del partit per homenatjar Josep Vives, que durant 13 anys va ocupar la presidència del club.