LLIGA
Esports 22/03/2012

Al Madrid li tremolen les cames

Albert Solé

En quatre dies el Madrid ha perdut quatre punts a la Lliga, que deixen el campionat més obert que mai. A falta de 10 partits per acabar, el Barça es planta a 6 punts de l'equip de Mourinho, que va notar la pressió i l'alè dels blaugranes al clatell més que mai. Demà a la roda de premsa de Pep Guardiola prèvia al partit contra el Mallorca de dissabte (18 h) li tornaran a preguntar si continua pensant que la Lliga és impossible de guanyar. Què respondrà, aquest cop?

Dos penals sobre Nilmar

El plantejament inicial de Mourinho ja denotava que no ho tenia clar, en apostar per tres migcampistes destructius i deixar Kaká a la banqueta. A la primera part el Madrid va patir molt, en la línia dels últims desplaçaments a Vallecas i al Villamarín. El nou Vila-real de Lotina va sortir molt valent, per contradir els que el titllaven d'excessivament defensiu, i va entrar en un intercanvi de cops amb el Madrid propi del Vila-real dels anys bons. Nilmar i Marco Ruben van fallar tres un contra un clars amb Casillas, resolts amb nota pel porter de Móstoles. I el Madrid, tot el perill que va crear, que va ser molt, va arribar quasi tot a pilota aturada amb rematades de cap de Pepe i Benzema. Els primers 45 minuts, però, van estar marcats per dos penals idèntics i clars per una estirada de samarreta d'Arbeloa sobre Nilmar -més el primer que el segon.

El fet de no haver resolt el partit a la primera part va fer que el Madrid comencés a notar els nervis reals a l'inici de la segona part. L'expulsió de l'entrenador de porters de Mourinho, Rui Faria, per protestar -és la quarta vegada que l'expulsen aquest curs pel mateix motiu- posava en evidència que la por començava a aparèixer en l'expedició blanca.

I quan més dubtes generava el joc del Madrid, va aparèixer el segon millor jugador del món per desencallar el partit. La sensació que la cosa no rutllava al Madrid va quedar palesa amb la celebració eufòrica de Ronaldo i la resta de jugadors que se li van tirar a sobre alliberant la tensió acumulada. El portuguès va fer el que sempre se li criticava, que feia molts gols però no decidia partits importants. Ahir als 61 minuts va agafar una pilota, va buscar Ozil a la frontal perquè li tornés la paret -amb un toc d'esperó de luxe-, va driblar Diego López i va ser el 0-1 més celebrat dels últims partits.

El Vila-real va estar grogui durant un quart d'hora, però els blancs no ho van saber aprofitar -un defensa groguet va evitar el segon gol sota els pals-, i els homes de Lotina van reaccionar. El Madrid intentava refredar el partit, però es va anar aculant massa cap a la seva porteria i ho va acabar pagant. El cambrilenc Jon Oriol va forçar una falta a la frontal i a Casillas li va aparèixer el fantasma de Santi Cazorla. El porter blanc, però, va recordar que el Vila-real s'havia venut Cazorla a l'estiu i va respirar, però no recordava que Marcos Senna -excompany a la selecció espanyola-, tot i tenir 35 anys ja, encara tira les faltes com els àngels, també. I així va ser. Senna va ajustar la pilota al pal i Casillas no hi va arribar. L'empat a un, tot i que encara quedaven 8 minuts de joc, va fer perdre els nervis definitivament a tot el Reial Madrid. José Mourinho també va ser expulsat per dir alguna cosa a l'àrbitre -Paradas Romero va ser el primer a expulsar el tècnic portuguès a la Lliga espanyola-, i els jugadors el van seguir. Sergio Ramos va fer una falta clara que li va costar la segona groga i, per protestar aquesta expulsió, Ozil va veure la targeta vermella directa. Amb nou jugadors el Madrid va quedar a mercè de l'orgull i l'amor propi de Cristiano Ronaldo, que va fer el que va poder, i fins i tot va ser capaç de forçar l'últim córner del partit, però els blancs ja no hi eren al Madrigal, on es van deixar dos punts més que deixen la Lliga més oberta que mai.

Com el rosari de l'aurora

Al final del partit el Madrid estava fora de si després de tantes expulsions que el condicionen per al partit contra la Reial Societat, i Cristiano Ronaldo va sortir de la gespa cridant: "Ens esteu robant, ens esteu robant". Aquestes paraules no van quedar reflectides en l'acta de Paradas Romero, però sí les de Pepe a l'àrbitre ja dins el túnel de vestidor, que li va dir: "Quin atracament, fill de puta!" Si Pepe és sancionat, se suma a Lass, Ramos i Ozil, a més de Mourinho i Rui Faria.