PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/11/2012

Al Ciutat de València, amb Cristiano Ronaldo de '9'

David R. Jover
3 min
Mourinho sap què és jugar al camp del Llevant. La temporada passada els blancs hi van perdre per 1-0.

BARCELONAFa setmanes que José Mourinho té un tracte aspre amb la premsa. El sentit de l'humor del passat ha quedat reduït tan sols a la ironia i a riure's de moltes de les preguntes que se li formulen. De fet, es va mostrar esquiu amb els periodistes i va deixar de respondre, o ho va fer molt breument, a set preguntes. Això sí, sempre diu alguna cosa nova, com per exemple que avui, contra el Llevant i al Ciutat de València, el Reial Madrid jugarà amb Cristiano Ronaldo de 9 , Özil com a mitjapunta i amb Di María i Callejón a les bandes.

I Benzema? El francès, que a banda dels seus problemes físics es va queixar dient que passava més temps a la banqueta que al terreny de joc, no jugarà. "Jo em passo noranta minuts a la banqueta", va etzibar Mourinho, deixant clar que no li havia agradat gens el comentari de l'exjugador de l'Olympique de Lió.

Superar el Llevant encara que siguis el Madrid o el Barça és difícil. Sobretot al seu estadi, peculiar i màgic a la vegada. Mourinho, que va veure caure els seus la temporada passada per la mínima, va deixar clar la dificultat del Ciutat de València. "No és difícil tan sols per a nosaltres, si fos fàcil per a tots i només complicat per al Madrid, sí que seria noticiable. El Llevant no perd a casa des de fa molt de temps i jo recordo com van perdre", va etzibar un Mourinho que es va referir al triomf del Barça per 1-2 la temporada passada ja cap al final de temporada.

Inici brillant

El Llevant creix cada any que passa. Que la temporada passada acabés en posicions d'Europa League no és casualitat veient la gran temporada que porten fent fins ara. Actualment els homes de Juan Ignacio Martínez són sisens a la classificació amb 17 punts. En competició europea són segons de grup amb 7 punts. Per tant, els valencians s'han deixat pocs punts pel camí, tot i que saben que aquesta nit el Madrid no ho posarà gens fàcil.

"Són partits diferents i el Madrid ara ve molt més rodat que l'any passat. En més de cent anys d'història era el primer cop que els vam guanyar a casa", va comentar el tècnic alacantí a la roda de premsa prèvia al partit. El mateix Jim, però, va deixar clar que tot i la dificultat del Ciutat de València els blancs no ho posaran gens fàcil. "Ens donaran molt poques facilitats. Ells no depenen d'una sèrie de futbolistes perquè tenen una plantilla àmplia. És un partit entre l'equip amb el pressupost més alt i el que té el pressupost més baix. La diferència la intentarem suplir amb la nostra afició i amb il·lusió".

Una de les armes del Llevant avui serà el davanter nigerià Obafemi Martins. La referència ofensiva dels granota té un passat per equips de primer nivell com l'Inter de Milà, el Newcastle i el Rubin Kazan rus, però ha trobat estabilitat i bon joc a València. Porta quatre gols en sis partits i ha ajudat el Llevant a seguir a dalt en la classificació. Sense anar més lluny, en l'últim triomf a la Lliga, Martins va fer dos dels tres gols del Llevant contra un Granada que va sortir escaldat del Ciutat de València.

Aquesta nit el Madrid haurà de suar de valent si no vol, depenent del que faci el Barça, acabar la jornada a més de vuit punts de diferència dels catalans. Cristiano, avui de 9 , tindrà l'última paraula.

stats