JOVE AMB QUATRE ANYS D'EXPERIÈNCIA
Esports 21/12/2010

Al Barça no hi ha debat amb Bojan: fins al 2015

Mentre l'afició blaugrana no es posa d'acord en si Bojan és un davanter vàlid per al Barça, Guardiola i el club sí que ho tenen clar. Ahir li van demostrar que confien en ell i li van ampliar el contracte fins al 2015. El núvol en què estan instal·lats el Barça i la seva afició té avui una cita amb els vuitens de Copa, una competició en què una errada es paga cara, com l'any passat contra el Sevilla al Camp Nou.

Albert Solé
2 min
El president Sandro Rosell amb Bojan Krkic just després de signar la renovació del davanter de Linyola.

BarcelonaAquesta temporada és la quarta de Bojan Krkic al primer equip del Barça i només té 20 anys. La seva precocitat el va fer saltar moltes categories de cop i amb 16 anys ja va ser cridat per treure les castanyes del foc a un equip de Frank Rijkaard que feia aigües per tot arreu.

Aquests quatre anys han sigut d'aprenentatge per al jove de Linyola, encara que per bona part de l'afició blaugrana la seva figura genera un debat permanent entre els que creuen que és el futur, els que asseguren que no té nivell per estar en aquest Barça tan excels i els que hi ha al mig, que creuen que hauria de marxar cedit per créixer en un altre lloc i tornar fet un home . Al Barça, però, aquest debat no existeix. Pep Guardiola no es cansa de destacar el valor d'homes com Bojan i altres suplents habituals i fins i tot avui ha deixat anar una frase que pot sonar estranya d'entrada, però que demostra la seva manera de gestionar el vestidor: "El títols els guanyen, sobretot, els suplents". I avui el club també ha fet una mostra de confiança plena a Bojan; tot i tenir contracte en vigor fins al 2013, li han ampliat fins al 2015, i la seva clàusula de rescissió ha passat de 80 a 100 milions d'euros.

Qui el coneix sap que Bojan és una persona molt emocional i, de vegades, una mala ratxa com la que va passar al principi d'aquesta temporada el pot afectar més que a un altre jugador. Per això mostres de confiança com la que el Barça li va fer ahir sempre són benvingudes per l'autoestima del linyolenc.

Busquets, el següent; i Alves?

Les altres dues renovacions que té la directiva sobre la taula -a banda de la de Guardiola- són les de Sergio Busquets i Dani Alves. La primera sembla que és qüestió de dies i, pel que fa a la segona, tot apunta que es convertirà en el culebró dels propers mesos.

Just demà farà dos anys que Busquets va ampliar el seu contracte amb el Barça fins al 2013. El seu inici de temporada en el primer any de Guardiola va ser tan bo que va caler lligar-lo ràpid. Però l'evolució del futbolista de Badia ha sigut exponencial i, després d'haver sigut peça bàsica de la selecció espanyola campiona del Mundial, calia tornar posar al dia el seu contracte. En els propers dies Busquets podria passar per les oficines per repetir el gest d'ahir de Bojan.

El cas de Dani Alves, però, té una solució més difícil. El brasiler ja va dir diumenge que no pensa regalar res al Barça perquè li ha costat molt arribar on és ara. És a dir, que vol més diners, i el Barça no està disposat a donar-li el que demana. Per tant, el cas Alves anirà per llarg.

stats