LLIGA DE CAMPIONS
Esports 26/11/2013

L'Ajax recorda al Barça com solia jugar abans i el derrota a Amsterdam (2-1)

L'equip de Martino juga un primer temps horrible i no pot empatar jugant 40 minuts contra deu homes

Toni Padilla
Neymar lluita per la pilota amb Ricardo van Rhijn

Amsterdam (enviat especial)L'Ajax ha recordat al Barça allò que solia ser. Jugant un primer temps fantàstic i aguantant amb 10 homes tota la segona part, l'equip de De Boer ha posat punt final a la ratxa de partits sense perdre del Barça, i ha provocat la primera derrota del Barça amb Martino.

L’Ajax ha arraconat el Barça per una senzilla qüestió d’intensitat i agressivitat. Guanyant centímetre a centímetre, com si fos el joc d’estira-i-arronsa, el campió holandès ha anat conquerint el terreny de joc a un Barça que per moments ha estat esborrat de la gespa sense pietat per un rival ple de joves fins fa poc anònims. L’Ajax, fidel al romanticisme que implica jugar sempre igual encara que les seves estrelles siguin un grapat de joves que no són titulars a les seves seleccions, ha arribat al descans guanyant per 2-0 gràcies als gols de Serero, que ha rematat sol en una errada defensiva, i Hoesen, que ha aprofitat la passivitat de Piqué i Puyol. Sense Valdés i Messi, l’equip ha jugat amb foc, i ha enyorat també la intensitat de Busquets, reservat a la banqueta. Els que intentaven lluitar, com Neymar, feien guerres en solitari contra un rival col·lectivament unit.

Incapaç de trobar solucions a casa, el Barça ha aprofitat un regal de l’Ajax en els primers segons de la segona part per canviar el partit. De forma incomprensible, Van Rhijn ha enviat la pilota a terra de ningú, i ha deixat Neymar amb una opció d’encarar sol el porter Cillessen. Veltman ha fet un penal clar que ha acabat amb la vermella al defensa holandès. Xavi no ha fallat el penal i amb un home més, els homes de Martino han ocupat per fi amb continuïtat el terreny de joc d’un Ajax ferit de mort. Neymar, que ja havia forçat el penal, ha estat el millor i s'ha quedat a un pas d'empatar.

De Boer, però, ha tancat a pany i forrellat la seva defensa i mica en mica el Barça s'ha quedat sense idees, sense crear perill a un rival in inferioritat. Martino ha apostat pels joves Patric, Sergi Roberto i Adama, però no han aconseguit canviar el guió d'una desfeta merescuda. El Barça haurà d'assegurar-se ser primer de grup en el darrer partit, contra el Celtic.