FUTBOL
Esports 09/09/2011

"Això no té marxa enrere"

José María del Nido, el president del Sevilla, va assegurar ahir que els clubs de la Lliga de Futbol Professional no cediran en la seva reivindicació de vendre col·lectivament els drets televisius.

àlex Gozalbo
2 min
Manuel Llorente, José María del Nido i Miguel Guillén, durant la reunió a Sevilla.

Barcelona.Dotze clubs dels vint de Primera Divisió es van reunir ahir al Sánchez Pizjuán per organitzar la seva reivindicació de vendre col·lectivament els drets de televisió. José María del Nido, president del Sevilla i promotor de la trobada, va assegurar que el nou repartiment dels ingressos audiovisuals no té marxa enrere.

La reunió, que va tenir una durada de gairebé sis hores, no va qüestionar la figura de José Luis Astiazarán, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), però sí que va buscar la manera de recuperar els drets de televisió i de la publicitat estàtica dels equips professionals.

Els dotze clubs que van participar en la reunió van ser l'Athletic Club, l'Atlètic de Madrid, el Betis, l'Espanyol, el Granada, el Màlaga, l'Osasuna, el Ràcing de Santander, el Sevilla, el València, el Vila-real i el Saragossa. A més del Barça i el Madrid, que no van ser convidats a assistir-hi, sis clubs de Primera Divisió van decidir no enviar ningú a Sevilla: el Getafe, el Llevant, el Mallorca, el Rayo Vallecano, la Reial Societat i l'Sporting.

Del Nido va dir: "Els clubs volem potenciar la LFP i impulsar la manera de comercialitzar els drets televisius, que ha de ser conjunta. Hem de buscar nous continguts. Aquest moviment no té marxa enrere".

La reunió d'aquests clubs indignats també va servir per analitzar dos conflictes més: els horaris de la competició i les retransmissions radiofòniques. Ahir, de fet, les emissores van reiterar en un acte a l'Associació de la Premsa de Madrid la seva negativa a abonar un cànon per transmetre els partits de futbol.

Porta oberta a Barça i Madrid

"Barça i Madrid no tenen els mateixos objectius que nosaltres i per això no van ser a la primera reunió", va explicar José María del Nido, que, en canvi, va assegurar que els dos clubs que més diners ingressen actualment "seran convidats a les properes reunions, així com els equips de Segona Divisió".

La propera reunió serà convocada d'aquí tres setmanes en una ciutat encara per definir.

stats