ESPANYOL
Esports 30/11/2012

Aguirre vol fer 'tabula rasa' per salvar l'Espanyol

Javier Aguirre va fer ahir el primer entrenament amb l'Espanyol i al migdia va ser presentat oficialment com el nou tècnic. Afirma que no vol mirar enrere per començar de zero i salvar l'equip.

Albert Solé
2 min
NOVA ETAPA  Joan Collet, president  de l'Espanyol, i Javier Aguirre, nou entrenador, amb una samarreta de l'equip  blanc-i-blau.

CORNELLÀ DE LLOBREGAT.La primera pregunta que li van fer ahir a Javier Aguirre va ser si havia vist el partit de Copa contra el Sevilla, i amb la resposta va deixar clar amb quina intenció arriba a l'Espanyol: "Sí que vaig veure el partit [silenci dramàtic], però m'agradaria girar full i començar de zero a partir d'ara". I és que la imatge que va oferir l'equip blanc-i-blau perdent 0-3 a la Copa, i sent cuer a la Lliga, amb 9 punts en 13 partits, no és la millor carta de presentació per a un nou tècnic. El Vasco, però, prefereix fer cau i net, i quedar-se amb les coses bones que Mauricio Pochettino ha deixat en quatre anys a la banqueta: "El que ha passat ha passat, no m'interessa, no hi perdré ni un minut, i el que m'interessa és la base que hi ha".

Javier Aguirre, que demà farà 54 anys, no és el típic entrenador apagafocs, el que sempre contracten a mitja temporada per evitar un descens, però la seva última experiència en una banqueta sí que va ser en aquestes circumstàncies. "Em recorda la situació del Saragossa de fa dos anys, hi té moltes semblances, i l'Espanyol tampoc és on es mereix per diferents raons", va dir el tècnic mexicà, que també va agafar el Saragossa cuer després d'onze jornades, i el va salvar. L'any següent va continuar a la Romareda, el seu inici va ser tan dolent com el del seu predecessor i també va acabar destituït. Aguirre creu que té la recepta que necessita l'Espanyol per reaccionar: "Primer diagnosticarem on estem encallats, i després il·lusionarem els jugadors i començarem la remuntada de seguida, a Granada aquest diumenge". El nou tècnic blanc-i-blau, però, no ha pogut evitar fer una apel·lació a la testosterona per dir el que necessiten els jugadors per treure l'equip del pou: "Ens salvarem, amb el cap, amb el cor i amb el de més avall..."

"Fitxatges? Ja ho veurem"

Tot i que és quasi segur que en aquest mercat d'hivern la plantilla patirà canvis per millorar-la, ahir Javier Aguirre no va voler parlar de possibles incorporacions: "Hem de veure què li falta i què li sobra a l'equip, no puc dir res encara, no tinc elements per jutjar", però va assegurar que primer vol veure quin rendiment donen els jugadors actuals, als quals va lloar per la seva qualitat, abans de pensar en res més. Un dels noms que estarien a la llista de possibles baixes per donar entrada a fitxatges és el del portuguès Simao Sabrosa, que es va enfrontar amb Pochettino i quasi no ha jugat. Simao i Aguirre es coneixen de l'Atlètic de Madrid, però el mexicà no ho tindrà en compte: "Com tots, haurà de saber que el rol de tots és de sumar, més enllà de les individualitats. Tothom parteix de zero, no hi ha titulars, més enllà d'amics o nacionalitats", en referència al central mexicà Héctor Moreno.

El director esportiu, aviat

Joan Collet, nou president de l'Espanyol, va explicar que aviat se sabrà el nom del substitut de Ramon Planes: "Corria més pressa l'entrenador, però ja vaig parlar amb qui podria ser el director esportiu abans d'escollir Aguirre, i d'aquí dos o tres dies espero anunciar el seu nom".

stats