BARÇA

Competició no accepta la denúncia del Llevant pel 'cas Chumi'

La jutgessa única diu que la queixa arriba fora del termini reglamentari i deixa a quarts el Barça

El Barça continuarà endavant a la Copa del Rei. Si més no, participarà en el sorteig de quarts de final d'aquest divendres a la tarda. La jutge única de competició de la Federació Espanyola, Carmen Pérez, considera que la denúncia del Llevant, registrada aquest matí a les 9.33 h i anunciada ja ahir dijous, ha sigut presentada fora del termini reglamentari. En la resolució, Pérez determina que s'hauria pogut acceptar la denúncia si s'hagués recollit divendres al migdia (14 h) després del partit al Ciutat de València.

El següent pas del club granota ha sigut elevar la queixa al Comitè d'Apel·lació, pas previ al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD), que haurien de resoldre el 'cas Chumi' abans de l'inici de l'eliminatòria de quarts de final, prevista per a mitjans de la setmana que ve. El Barça ja havia presentat les seves explicacions al matí després de la denúncia de l'entitat valenciana.

Tarda negra per a Chumi

El 'cas Chumi' va començar poques hores abans de la tornada del partit de Copa entre el Barça i el Llevant, quan va aparèixer la polèmica per una possible alineació indeguda del Barça en el partit d'anada. Concretament, del defensa Juan Brandariz Movilla, 'Chumi', que estava sancionat amb el B per haver vist la cinquena targeta groga a la Lliga de Segona B.

Dijous al vespre el Barça es justificava explicant que la normativa ha canviat i que no s'ha comès cap irregularitat. En qualsevol cas, la denúncia que el conjunt granota ha presentat aquest divendres està fora de termini perquè ja haurien passat les 48 hores que marca el reglament. El cas, doncs, sembla destinat a acabar al Tribunal d'Arbitratge, que depèn del Consell Superior d'Esports.

El Barça, "tranquil"

El Barça assegura que està "tranquil" i que, en qualsevol cas, la possible sanció hauria "prescrit", ja que la denúncia del Llevant arriba fora de termini. De tota manera, des del Camp Nou parlen d'una qüestió d'"interpretació" i s'emparen en la modificació de la normativa que es va fer el novembre del 2018, quan es va afegir l'apartat 9 a l'article 56 del codi disciplinari. Allà s'especifica que en el cas de jugadors amb llicències simultànies, han de complir les sancions de caràcter lleu –com seria el cas– en la competició en què el futbolista havia sigut sancionat.

Abans que s'aprovés la incorporació del punt 9, la normativa era més estricta amb els jugadors que tenien llicències simultànies, perquè fins que no haguessin complert la sanció a la competició no podien participar en cap altra.

Concepte d'interpretació

Ara bé, el punt de conflicte correspondria a la interpretació del concepte 'llicència simultània'. Des del Barça es considera que un jugador del B, com que pot jugar al filial o al primer equip, ja entra en el concepte de simultaneïtat. En canvi, la Federació interpreta que fa referència als casos –sobretot amateurs– en què un jugador pot ser alhora futbolista en un equip i entrenador en les categories inferiors, per exemple.

En tot cas, el Llevant tenia un temps limitat per presentar una denúncia per alineació indeguda, com el Comitè de Competició ha confirmat amb la seva resolució. El Barça, de fet, ahir a la nit ja insistia a dir que tenia la raó i que, en qualsevol cas, "el cas ha prescrit perquè s'han esgotat les 48 hores per reclamar que marca el reglament". De moment, Carmen Pérez confirma la postura del club català.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF