INFERMERIA
Esports 03/10/2011

Abidal se suma al rosari de lesions musculars

Abidal té una contractura muscular al bíceps femoral de la cama dreta i haurà d'estar entre set i deu dies de baixa. Amb ell ja són cinc els jugadors lesionats de la plantilla, i només n'hi ha 16 de disponibles.

Albert Solé
2 min
Abidal es mira l'àrbitre Clos Gómez abans de demanar el canvi.

Barcelona.Éric Abidal es va retirar del partit als 53 minuts amb símptomes evidents de lesió muscular. Pocs minuts abans havia fet una carrera tot sol, va sentir una estrebada, i va demanar de seguida el canvi. Al final del partit els serveis mèdics del Barça van informar que el defensa francès no té cap trencament, sinó només una contractura muscular al bíceps femoral, i que el temps estimat de baixa és entre set i deu dies. Guardiola no es va mostrar gaire preocupat per aquesta lesió, ja que Abidal havia sabut aturar-se a temps, i gràcies al fet que el pròxim partit del Barça no és abans de 15 dies per l'aturada de les seleccions, és possible que la seva baixa ni tan sols es noti -si hi hagués partit de Champions dimecres sí que se'l perdria segur-. Abidal, de totes maneres, anirà a la concentració de la selecció francesa amb l'informe mèdic del Barça perquè també el valorin allà.

Amb aquesta ja són set les lesions de jugadors del Barça des de la pretemporada, si no comptem Puyol, que arrossegava la lesió al genoll des de la temporada passada i va rebre l'alta fa poques setmanes. De fet, d'aquests set futbolistes només Piqué ja té l'alta mèdica -tot i que encara no ha recuperat la titularitat- del trencament fibril·lar al bessó de la cama dreta, i Afellay, que s'havia recuperat d'un trencament muscular en cinc setmanes, es va tornar a lesionar, ara de gravetat, i possiblement ja no tornarà a jugar més aquesta temporada. El més greu de la lesió del defensa francès d'ahir és que ja és la sisena baixa per una lesió muscular des de l'inici de temporada i totes, menys la de Piqué, per un trencament al bíceps femoral, el múscul més sensible dels futbolistes d'elit.

Només 16 disponibles

La lesió d'Abidal, i la de Cesc de dissabte durant l'entrenament previ al viatge a Gijón -tres setmanes per un altre trencament muscular-, suposa que ara mateix Pep Guardiola només té 16 jugadors del primer equip disponibles. A Iniesta encara li queda una setmana per tornar a jugar -possiblement després de l'aturada de seleccions- tot i que ja ha fet una part d'un entrenament amb el grup. El manxec es va fer un trencament al bíceps femoral contra el Milan. Si tot va bé, Iniesta i Abidal haurien de tornar per jugar contra el Racing de Santander el 16 d'octubre.

A Alexis encara li queda una mica més. El seu trencament del bíceps femoral contra la Reial Societat va ser més greu. Li van diagnosticar dos mesos de baixa, i encara li quedarien cinc setmanes més -demà marxarà amb la seva selecció per seguir la recuperació amb els seus compatriotes-. I amb Afellay el de Santpedor gairebé ja no hi compta fins a la temporada que ve pel trencament del lligament encreuat anterior del genoll dret, i del qual l'operen avui mateix els doctors Cugat i Pruna.

stats