FUTUR BLAUGRANA
Esports 24/06/2011

Abidal renovarà fins al 2014 per retirar-se al Barça

El representant d'Abidal va confirmar que el francès tancarà l'acord aviat i vol acabar la carrera a Barcelona. A més, el club va anunciar que Unzué tornarà a preparar els porters i Busquets anirà al filial.

Natalia Arroyo
2 min
Després de derrotar el Reial Madrid en la tornada de semifinals de la Champions, els companys van mantejar Éric Abidal.

Barcelona.El central francès del Barça va reiterar ahir, a través d'unes declaracions que el seu representant va fer a TV3, que acceptarà l'oferta de renovació del club per a dues temporades més perquè té la intenció de deixar el futbol en actiu a l'entitat blaugrana, que és on ha viscut els millors moments de la seva etapa com a futbolista. Abidal, que tindrà 35 anys el 2014, ja va manifestar fa alguns mesos el desig de finalitzar la seva carrera al Barça i allargar el vincle amb el club, que acaba l'any que ve.

A més de les negociacions per renovar Abidal, que encara no s'han tancat del tot, ahir es va confirmar que Juan Carlos Unzué tornarà a la disciplina blaugrana per afegir-se a l' staff tècnic de Pep Guardiola i ser l'entrenador de porters de la primera plantilla. El navarrès va marxar la temporada passada per iniciar una nova etapa professional i encapçalar un ambiciós projecte a Sòria al capdavant del Numància com a primer entrenador i el seu lloc el va ocupar l'exporter Carlos Busquets.

El pare de Sergio Busquets, però, ha preferit treballar al filial blaugrana amb els joves del Barça B, fet que permetrà a Unzué, que manté una excel·lent amistat amb els porters Víctor Valdés i José Manuel Pinto, recuperar un càrrec que va ocupar des de la temporada 2003/04 amb Frank Rijkaard.

Es filtra l'interès per Mata

Ahir va ser una jornada tranquil·la pel que fa als possibles fitxatges del Barça per a la temporada 2011/12. Sense novetats en els casos de Cesc Fábregas, Alexis Sánchez o Giuseppe Rossi, ni tampoc sobre la venda de Bojan al Roma o l'interès del Chelsea de Villas-Boas per Thiago, el nom que va aparèixer, de sobte, va ser el de Juan Mata, concentrat amb la selecció sub-21 a Dinamarca, on jugarà la final de l'Europeu demà contra Suïssa a les 20.45 h.

El Barça i Guardiola mai han amagat que els agrada el perfil del migcampista ofensiu del València, però fins ara no s'havia parlat d'un hipotètic interès per fitxar-lo. Des de l'entorn del València es va insinuar ahir que Mata podria ser una de les alternatives que estudien els tècnics si, finalment, no es pot fer venir Alexis, per qui el Manchester City està disposat a pagar més de 50 milions d'euros. I la raó principal té a veure amb Jeffren. L'extrem canari no vol formar part de l'operació amb l'Udinese perquè prefereix quedar-se a Primera i l'opció d'incorporar-se a l'equip d'Unai Emery el motiva més. Tot avançarà quan passi l'Europeu, dissabte.

stats