ATENCIÓ SANITÀRIA

El temps d'espera per ser operat a un hospital públic de les Balears és de 71 dies

Uns 430 pacients acumulen més de sis mesos per entrar al quiròfan, quasi la meitat que fa dos mesos

L'espera mitjana per ser operat als hospitals públics de les Illes és de 71 dies i hi ha més de 12.400 persones pendents d'una intervenció quirúrgica. L'IB-Salut ha fet públiques aquest dimecres les dades a la seva pàgina web.

En comparació amb l'anterior actualització de les dades, la mitjana del temps d'espera per entrar al quiròfan ha millorat i és de 71 dies, menys que els 84 que hi havia el 20 d'octubre. També ha baixat dràsticament el nombre de persones que acumulen més de sis mesos de demora, han passat de 911 a 439 pacients.

Així mateix, l'espera per a consultes externes ha passat d'una mitjana de 57 dies a 44. En aquests moments, 44.562 persones estan pendents d'una primera cita amb l'especialista i 8.480 acumulen més de dos mesos de retard.

La informació publicada per la web de l'IB-Salut també recull que més d'un milenar de pacients han estat derivats a altres hospitals concertats per ser operats per algun especialista, i més de 500 persones han estat ateses en les consultes de Sant Joan de Déu, de Creu Roja i d'altres centres.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF