Microsites Salut 27/02/2017

Els balears posen una nota de 6,8 a la sanitat pública

Un 45% dels ciutadans de les Illes considera que el sistema sanitari funciona bé, encara que necessita alguns canvis

Ara Balears / Efe
1 min
Una metgessa atén una pacient en la sanitat pública. / F. MELCION

PalmaEls ciutadans de les Balears han posat una nota mitjana de 6,86 punts sobre 10 a la sanitat pública de les Illes, segons el darrer Baròmetre Sanitari del Ministeri de Sanitat.

Els balears, per als qui la sanitat és més important que l'educació i l'ocupació, entenen majoritàriament que el sistema sanitari funciona bastant bé (26,2%) o que funciona bé, encara que necessita alguns canvis (44,6%).

La nota que donen els residents a l'Arxipèlag al sistema sanitari públic està lleugerament per sobre de la mitjana estatal, que se situa en 6,55 punts, una diferència respecte de la mitjana que és major quan es pregunta per la preferència entre la gestió privada i la pública: el 72,3% dels balears pensen que l'Administració gestiona millor que empreses privades, mentre que al conjunt d'Espanya aquesta és l'opinió del 68,9%.

El 58,6% dels ciutadans de les Balears prefereixen la sanitat pública per l'atenció primària, el 52,7% per l'assistència especialitzada, un 57,3% si han de ser hospitalitzats i un 57,9% en casos urgents.

Els illencs donen una puntuació de 7,3 a l'atenció primària de la sanitat pública, un 7 a l'assistència especialitzada, un 6,4 als serveis d'urgències i un 6,9 en casos d'hospitalització.

Un 72% dels ciutadans van acudir al metge de capçalera una mitjana de 3,7 vegades en el darrer any. En el 80% dels casos l'atenció rebuda va ser bona o molt bona.

El 80% de les persones que han demanat cita amb la intenció de ser atès el mateix dia no ho han aconseguit mai o gairebé mai i la mitjana de demora va ser de gairebé tres dies.

stats