DROGODEPENDÈNCIES
Microsites 30/11/2016

Augmenta el consum d'alcohol i marihuana entre els menors

El president de Projecte Home assegura que la mort recent d'una nina per coma etílic no és un fet aïllat

Montse Terrasa
2 min
La campanya, dirigida als pares d'adolescents gironins, busca conscienciar-los i evitar que els seus fills adolescents comencin a consumir alcohol als 12 ó 13 anys / ACN

Palma"Desgraciadament, avui veim una realitat de com està augmentant el consum d'alcohol i marihuana entre els nostres menors", ha alertat Luis Bononato, president de Projecte Home. De fet, l'alcohol és la primera causa de demanda de tractament, seguit de la cocaïna i el cànnabis, ha informat aquest dimecres a Palma.

L'accessibilitat i la baixa consciència de les conseqüències fa que estigui augmentant el consum d'alcohol entre els menors, segons Bononato, qui ha aportat xifres sobre aquesta addicció. En 2015, un 38,9% de la demanda de tractaments a Projecte Home estava motivada per l'alcohol; un 30,8%, per la cocaïna, i un 11,4%, per cànnabis.

Durant la presentació del cinquè Institut de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques a Palma, el president de Projecte Home ha lamentat que el consum d'alcohol i de droga no es vegi com un dels principals problemes socials, més encara quan la seva addicció repercuteix en l'àmbit social, familiar i laboral, segons ha dit.

Bononato s'ha referit a la mort d'una nina de 12 anys fa uns dies, a causa d'un coma etílic. "No és una cosa puntual. Estan augmentant els casos de joves que accedeixen a tractament per consum d'alcohol i cànnabis", ha reiterat aquest expert en teràpia per drogodependències.

"No interessa que siguem conscients del que suposa el consum d'alcohol. Es considera un aliment i no una droga", ha afirmat Luis Bononato sobre la consideració legal que tenen les begudes alcohòliques. Aquest terapeuta atribueix a la fàcil accessibilitat a l'alcohol i a la banalització del perill el fet que no hagi estat possible llançar missatges de risc.

Els mateixos factors estan fent que l'ús de noves tecnologies estiguin provocant problemes d'addicció, ha explicat el president de Projecte Home.

stats