ATENCIÓ SANITÀRIA

L'IB-Salut reforça personal i amplia llits als hospitals per fer front al grip

Salut ha contractat 33 professionals i ha habilitat més espai als serveis d'urgències de Mallorca

L'IB-Salut ha reforçat personal i ha ampliat la capacitat dels serveis d'urgències i els llits disponibles als hospitals públics davant l' augment de casos de grip. Les Balears es troben en un nivell epidèmic mitjà, amb 63,9 casos de grip per cada 100.000 habitants.

El Servei de Salut ha donat a conèixer el denominat pla de contingència davant l'augment de la pressió assistencial als serveis d 'urgències dels hospitals públics de les Illes Balears i que cada any es tradueix en una saturació de pacients.

Aquest reforç inclou la contractació de 33 professionals sanitaris (metges, infermers, auxiliars d'infermeria i zeladors) i l'habilitació de 32 llits més per atendre les urgències en els diferents hospitals públics de Mallorca.

Així mateix, hi haurà més llits disponibles en cas que siguin necessaris i es disposarà dels recursos dels hospitals de la Creu Roja i Sant Joan de Déu, a banda dels centres privats.

Mentre estigui activat aquest pla de contingència, hi haurà un seguiment per part del Servei de Salut, amb contacte diari amb els hospitals, Atenció Primària i el 061.