El Col·legi d'Infermeria llança una enquesta per conèixer la realitat laboral dels seus associats

Els resultats han de servir per fonamentar una proposta de millora de les condicions professionals del col·lectiu a les Balears

El Col·legi oficial d'infermeria de les Balears (Coiba) ha posat en marxa una enquesta entre els seus associats per conèixer de primera mà quina és la seva situació sociolaboral i professional. Amb tota la informació, el Coiba vol fonamentar una proposta de millora dels serveis infermers, ja que les retallades n'han afectat les condicions, segons afirma la presidenta del col·legi, Rosa Maria Hernández, en la  carta adreçada als col·legiats.

"Com és ben sabut, aquesta és una de les comunitats autònomes amb una ràtio més baixa d'infermeres per habitants. A més, i com a conseqüència del mal finançament crònic i de les retallades, les condicions laborals i professionals d'aquest col·lectiu professional tan imprescindible han empitjorat", descriu Hernández. Cal recordar que a les Balears hi ha 5,42 infermeres per cada 1.000 pacients, mentre que la mitjana europea és de 8,2, situació que, des de fa temps, està denunciant el Coiba.

Precisament, la càrrega de feina de les infermeres és un dels principals factors que afecten la qualitat del servei d'infermeria, segons declaracions de la presidenta del col·legi a aquest mitjà.

L' enquesta, que és en línia, anònima i només per als 6.000 col·legiats a les Balears, té per objectiu "fer una primera aproximació a la situació professional de les infermeres a la nostra comunitat en tots els seus aspectes: laboral, social, en el desenvolupament de les seves funcions i competències, en els diferents àmbits assistencials, així com en les responsabilitats de gestió, docents i investigadores", ha explicat la presidenta del Coiba.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF