SANITAT PÚBLICA

Can Misses ha realitzat dotze operacions de microcirurgia de glaucoma

Aquestes intervencions ambulatòries són ràpides i no tenen efectes secundaris

L'hospital de Can Misses ha realitzat dotze operacions de microcirurgia de glaucoma i espera arribar al mig centenar d'intervencions a l'any. "Es tracta d'una intervenció mínimament invasiva, relativament ràpida i amb una taxa d'èxit alta", afirma el cap del Servei d'Oftalmologia, Javier Fernández.

El doctor Fernández explica que "la microcirurgia és una intervenció ambulatòria que no requereix ingrés hospitalari, dura aproximadament 10 minuts i el pacient surt de l'hospital pràcticament sense cap efecte secundari, amb la qual cosa es pot incorporar a les seves rutines immediatament".

A més a més, l'èxit d'aquesta intervenció és molt alt i evita aplicar cirurgies més invasives, que tenen un risc més gran d'ocasionar complicacions.

Què és el glaucoma?

El glaucoma consisteix en l'augment de la pressió intraocular, que pot fer malbé el nervi òptic i, amb això, provocar una pèrdua progressiva i irreversible de la visió, remarquen des de l'IB-Salut. L'alteració del camp de visió normalment es produeix de manera gradual i indolora, per la part més perifèrica del camp de visió, i per això a vegades no es detecta fins a un estat molt avançat.

"La revisió oftalmològica, especialment en el cas tenir-ne familiars afectats, s'ha demostrat com l'eina més bona per a un diagnòstic precoç i un tractament adequat, i així poder aturar la malaltia", afirma el doctor Fernández.

Actualment el glaucoma és una de les causes més freqüents de discapacitat visual i ceguesa arreu del món. Segons l'Associació Mundial del Glaucoma, 60 milions de persones al món en pateixen, xifra que podria arribar a superar els 80 milions l'any 2020. A Espanya, entre el 0,5% i el 4% de la població pateix glaucoma, però entre les persones de més de 50 anys afecta fins al 5%.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF