Les Balears, segona comunitat amb la major taxa d'altes hospitalàries

L'enquesta de morbiditat de l'INE reflecteix que les malalties de l'aparell respiratori són la principal causa d'hospitalització a les Illes

Les Balears són la segona comunitat amb major taxa d'altes hospitalàries, principalment relacionades amb malalties de l'aparell respiratori, segons reflecteix l'Enquesta de Morbiditat Hospitalària (EMH) publicada per l'INE.

Juntament amb Aragó i el País Basc, les Balears encapçalen el llistat de comunitats amb més altes hospitalàries per 100.000 habitants, 11.475 en total durant l'any 2015, mentre que la mitjana espanyola se situa en 10.228 altes.

Respecte del 2014, les Balears han pujat posicions, ja que en l'enquesta anterior figuraven en el sisè lloc d'altes hospitalàries, amb 11.033, i per darrere de la Rioja, Aragó, País Basc, Catalunya i Astúries.

A les Illes Balears, Castella-la Manxa, Galícia i Comunitat de Madrid, la taxa més gran la van causar les malalties de l' aparell respiratori, segons destaca l'informe de l'INE.

Les Balears també destaquen en l'enquesta de morbiditat per ser una de les comunitats que més percentatge d'altes en hospitals privats té, amb un 39,5% sobre el total.

L'estada mitjana als hospitals públics va ser de 6,88 dies (6,85 el 2014). En els privats va ser de 6,09 dies (5,98 el 2014), segons recull l'informe.

L'enquesta de l'INE també deixa clar que els homes són ingressats més que les dones, que en un 19% dels casos ingressen per embaràs,  part i puerperi. En segon lloc, ho fan per malalties de l'aparell circulatori i, en tercer lloc, per patologies del sistema digestiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF