VOPSA i FCC executaran el projecte de reforma del Club de Mar de Palma

El nou espai transformarà la façana marítima occidental i crearà prop de 500 llocs de feina

L'empresa mallorquina Vías y Obras Públicas ( VOPSA)  i la companyia FCC Construcción faran la reforma del Club de Mar de Palma, considerat el projecte més rellevant de la nàutica recreativa a Espanya, que suposarà obrir el port a la ciutat i transformar la façana marítima pel seu extrem occidental, explica Efe. S'espera que les noves instal·lacions ajudin a crear prop de 500 llocs de feina de manera directa i indirecta.

Les obres, una vegada rubricat l'acord entre el club i les empreses constructores, està previst que comencin la tardor d'enguany i que concloguin al llarg del 2022, després que l'Autoritat Portuària de Balears ( APB)  i Ports de l'Estat, organisme dependent del Ministeri de Foment, hagin donat llum verda al projecte.

El president del Club de Mar, Borja de la Rosa, ha assegurat per mitjà d'un comunicat que la solvència i el prestigi d'FCC Construcción, empresa del grup Fomento de Construcciones y Contratas, i de  VOPSA , amb més de quatre dècades d'experiència en l'enginyeria civil, garanteix el desenvolupament d'una reforma “destinada a convertir el nostre club en el port recreatiu més modern i sostenible de la Mediterrània”.

De la Rosa ha explicat que l'obra del Club de Mar “iniciarà el procés de reforma global del passeig Marítim de Palma i donarà un fort impuls al concepte integrador de port-ciutat promogut per l'Ajuntament en col·laboració amb l' APB El projecte preveu l'ampliació de les zones d'ús públic de la concessió i la creació d'un eix de connexió entre el passeig Marítim i l'estació de creuers, a més de millores en els serveis.

El  Consell d'Administració de l' APB  va aprovar el projecte de renovació del Club de Mar el 18 d'octubre de 2017, la qual cosa va significar l'ampliació del termini de concessió fins al 2044, i va fer inversions en l'espai públic per valor de més 50 milions d'euros. També, com a part de l'acord, l'entitat nàutica esportiva, fundada el 1969, es va comprometre a abonar la xifra de 250 milions d'euros en concepte de taxes al llarg de 25 anys. Aquestes xifres converteixen el projecte del Club de Mar en el més important de la nàutica recreativa a Espanya.  L'ampliació de la concessió entrarà en vigor l'octubre d'aquest any. 

El director del Club de Mar, José Luis  Arrom , ha destacat que aquest projecte generarà uns 500 nous llocs de treball directes i indirectes i que la inversió en infraestructures es traduirà en un valor de les instal·lacions de 170 milions d'euros al final del termini de la concessió. 

“Volíem un port del segle XXI, adaptat a les exigències i les sensibilitats socials del nostre temps. La nova instal·lació ens permetrà ampliar les polítiques d'eficiència mediambiental, qualitat, seguretat i servei que ja aplicam”, ha matisat  Arrom .

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF