L'elaboració de vi dels Petits Cellers de Mallorca cau un 25%

Enguany se n'han produït 2.300.000 litres, segons ha informat l'associació configurada per 42 cellers de l'illa 

El balanç de la verema del 2020 dels 42 cellers de Mallorca que configuren l'associació Petits Cellers posa de manifest que ha caigut un 25% la producció de vi  respecte de l'any passat. Aquesta associació produeix gairebé la meitat del vi elaborat a l'illa, segons ha informat l'agència Efe. Aquesta temporada s'han elaborat 2.300.000 litres de vi, 700.000 litres menys que l'any 2019.

El president de Petits Cellers, Guillem  Vicens , ha destacat que el  client  estranger  és  "molt bo" pels cellers mallorquins i ha apuntat que la crisi  derivada  del covid-19 ha suposat  pèrdues  en els  ingressos  de prop de 2 milions d'euros.  Tot i això , els elaboradors del vi asseguren que "la qualitat  excel·lent  del producte es manté intacta".

El president de l'associació ha destacat que continua la tendència a l'alça de la producció de vi blanc, ja que  " cada vegada té més demanda".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF