Les vendes del comerç minorista disminueixen un 15,3% a les Balears el mes d'agost

L'Arxipèlag torna a sofrir, un mes més, la major caiguda del sector a l'Estat

Les vendes del comerç minorista a les Balears varen caure un 15,3% a l'agost en comparació amb el mateix mes de l'any passat i s'acumulen els vuit primers mesos del 2020 un descens interanual d'un 17%, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística.

Segons l'informe de l'INE, les estadístiques reflecteixen que les comunitats que més depenen del turisme han tornat a ser les que varen patir caigudes més grosses de les vendes el mes d'agost respecte del mateix més de l'any passat. Per això, les Illes tornen a ser la comunitat on més varen caure les vendes, seguides per les Canàries i Catalunya. 

En el conjunt de l'Estat, la xifra de negoci del comerç es va reduir l'agost un 4,6% respecte del mateix mes de l'any passat, de manera que s'acumulen sis mesos de caiguda en el sector, que va començar a veure's afectat quan es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia de covid-19.

Si es mira el total acumulat durant els vuit primers mesos de l'any, el comerç va vendre un 8,9% menys. L'ocupació en el comerç minorista va baixar un 3,4% interanual a l'agost, de manera que duu també sis mesos caient.

El comerç online continua creixent, i el mes passat va augmentar un 41,1% interanual. Pel que fa a les estacions de servei, les vendes varen caure un 7,6%, afectades principalment pel descens del turisme i el teletreball. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF