Economia 25/01/2021

Els valors turístics pateixen en borsa per l'expansió del coronavirus

L'IAG ha caigut aquest dilluns un 6,4%, el major descens de l'Íbex-35

ARA BALEARS
1 min
Borses i mercats espanyols.

Els valors relacionats amb el turisme, amb el grup de transport aeri IAG, el hòlding que agrupa l'aerolínia espanyola Vueling, British Airways, Aer Lingus i Level, al capdavant, pateixen pèrdues sensibles en borsa davant l'expansió de la pandèmia de covid-19 i les restriccions que s'han aplicat a la mobilitat a la majoria de països, segons ha informat l'agència Efe. A les 10 h, IAG queia un 6,4%, el major descens de l'Íbex-35, i cotitzava a 1,59 euros per acció. Durant tot l'any aquest grup aeri acumula una baixada de l'11%.

Cal recordar que els consells d'administració d'Iberia i IAG varen signar la setmana passada l'acord de compravenda d'Air Europa, per un pagament de 500 milions d'euros en cinc anys.

Després d'IAG, les caigudes més accentuades corresponien a la cadena hotelera Melià, amb un 3,7%; Amadeus, amb un 2,1%, i el gestor aeroportuari Aena, amb un 1,7%. Segons l'agència, en aquests moment als inversors els preocupen l'expansió de la pandèmia i les mesures adoptades en nombrosos països per reduir la mobilitat. A més, a aquests factors s'hi ha d'afegir el fet que el ritme de vacunació està quedant per sota del que Europa havia previst.

Precisament, un informe de Renta4Banco ha apuntat que "als menors lliuraments de vacunes Pfizer a curt termi també se'ls suma el menor lliurament d'AstraZeneca a la Unió Europea". Segons l'entitat, "un menor ritme de vacunació respecte del que s'havia previst inicialment tindria implicacions negatives en les expectatives de creixement".

stats