Air Nostrum qualifica de "desproporcionada i il·legal" la vaga de pilots per Setmana Santa

L'acció de protesta causarà problemes en les vacances de milers de passatgers, segons l'empresa

L'aerolínia valenciana  Air   Nostrum  considera "absolutament desproporcionada" i "il·legal" la vaga convocada pel sindicat de pilots SEPLA per a sis dies d'abril que coincideixen amb la Setmana Santa, que en la seva opinió causarà problemes en les vacances de milers de passatgers.

La companyia s'ha pronunciat així sobre la decisió del SEPLA de convocar una vaga per l'increment en el desviament de la producció de  Air   Nostrum  a altres aerolínies dels mateixos propietaris, que, segons afirmen, incompleix els pactes anteriors amb el sindicat.

Air   Nostrum  ha lamentat en un comunicat que el sindicat recorri a aquesta "mesura tan radical" en plena negociació del conveni i quan s'havien "acostat posicions" en temes salarials i de producció, i ha criticat que les "importants concessions de l'empresa" hagin anat seguides "de manera immediata per noves reivindicacions sindicals".

Segons l'aerolínia, la "discrepància principal que impedeix l'acord" resideix en l'augment de la càrrega de treball durant l'estiu, una època clau per al sector turístic, ja que el SEPLA "es nega a volar un màxim de dos dies lliures a l'estiu, a pesar que cada tripulant cobra per ells entre 500 i 600 euros per dia".

Air   Nostrum  confia que "s'imposi el sentit comú i la negociació arribi a bon terme", perquè entén que aquesta vaga és "abusiva, injustificada i il·legal", ja que l'"agressivitat de la mesura no es correspon" amb el punt en el qual es troba la negociació.

"Prendre d'ostatges els passatgers i complicar-los les vacances per tenir una posició de força en la negociació és una estratègia inacceptable que, a més, no té cap sentit quan s'estava tan a prop d'aconseguir un acord", ha afirmat el president de la companyia, Carlos Bertomeu, per a qui el simple anunci de vaga "ja perjudica" les reserves.

L'empresa ha iniciat les accions legals oportunes per demanar danys i perjudicis al SEPLA per incompliment de l'acord signat davant el Servei d'Intermediació Mediació i Arbitratge (AVENC) el 7 de desembre de 2018, pel qual es va comprometre a no convocar vaga per causes vinculades a la negociació del conveni.  En opinió d' Air   Nostrum , "el veritable motiu de la vaga no és la reestructuració ni l'incompliment de cap compromís per part de l'empresa, sinó la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF