Economia 23/07/2019

Pronostiquen una temporada turística fluixa a les Balears

Segons un estudi de Bankia, Turquia i Egipte i la dependència del turisme alemany fan que les previsions no siguin tan positives com altres anys

M. C.
1 min
Els visitants tenen l'alternativa dels pisos turístics

PalmaLa competència de Turquia i Egipte i la dependència del turisme alemany fan que les previsions de la temporada a les Balears no siguin tan positives com els darrers anys. Així ho ha determinat el Servei d’Estudis de Bankia. Aquest fet ha obligat el sector hoteler a confiar en les reserves de la darrera hora i a dur a terme més ofertes (ja que els preus dels hotels de les Balears són els més elevats de l'Estat).

Després de sis anys de rècords i de xifres d'ocupació elevades, les Balears, les Canàries i Aragó són les regions que estan registrant les xifres més negatives d'aquest any 2019. Segons l'estudi de Bankia, el sector turístic de sol i platja s'està esforçant per girar la situació i acabar la temporada en positiu. Les rebaixes i les reserves directes amb ofertes formen part d'aquesta estratègia.

Per contra, les destinacions d'interior amb ofertes "complementàries cada vegada més atractives", tant per a la demanda domèstica com per a l'estrangera, i especialment per als nous clients provinents d'Àsia i Amèrica, mostren les perspectives més positives.

En termes estatals, l'arribada de turistes estrangers i la seva despesa continuen mostrant un balanç positiu. Així, en els cinc primers mesos del 2019 el creixement del nombre de turistes ha estat del 2,7% i la seva despesa, del 3,8%. Sobre la base d'aquesta evolució i a l'increment de passatgers esperat per AENA, el govern estatal estima que en la temporada d'estiu del 2019 el nombre de turistes rebuts podria augmentar un 1,7%, amb un increment de la despesa d'un 3,2%.

stats