El turisme ha de ser la punta de llança de la igualtat, segons Bel Oliver

La secretària d'Estat inaugura a Palma el primer Congrés Dona i Turisme

La secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, ha reclamat aquest dimecres a aquest sector que sigui "punta de llança" en temes d'igualtat, ja que considera que el turisme sempre ha estat pioner en  molts  d'àmbits. Oliver ha participat en la inauguració del primer Congrés Dona i Turisme, que té lloc al CaixaForum de Palma.

Segons ha recordat la secretària d'Estat, només un terç  dels càrrecs  directius del sector estan ocupats per dones i tan sols un 3% dels  CEO són dones. Tot i això, considera que el sector, en el qual un 47% de l'ocupació  és    d'obra femenina, ofereix moltes possibilitats de promocionar les seves treballadores.

També ha fet referència a les mesures aplicades pel govern de Pedro Sánchez en favor de la igualtat i ha destacat que la lluita contra la bretxa laboral és una prioritat. Segons Oliver, la dona cobra en el sector un 25% menys que els homes, de mitjana, mentre que dues de cada tres han patit discriminació laboral.

El Clúster Internacional de Tecnologies de la Informació i la Comunicació aplicades al Turisme ha identificat la 'visibilitat' de les dones com un dels objectius pels quals convé treballar. El focus sobre aquest aspecte, recollit en els Objectius de Desenvolupament Sostenible ( ODS ) de l'ONU, el va posar la vicepresidenta d'Organitzacions Internacionals de  Turistec  i directora general  d'AnySolution Dolores  Ordóñez , per liderar l'organització del primer Congrés Dona i Turisme que s'ha iniciat a Palma.

Maria  Cruz  Rivera, directora territorial de CaixaBank, ha participat també en la inauguració de la jornada i ha destacat que a la seva empresa tant el turisme com la dona són àmbits prioritaris. Ha explicat, per exemple, que tenen un programa de ' mentoring' que implica la promoció del personal femení a càrrecs de responsabilitat, ja que l'entitat considera que no es pot prescindir del talent que poden aportar les dones en l'exercici de la seva feina.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF