Economia 03/09/2020

El turisme de proximitat creix entre els mesos de juliol i agost a les Balears

Els ingressos derivats d'aquests viatgers han augmentat un 32% respecte dels mateixos mesos de l'any passat

Ara Balears
1 min
Ell lloguer vacacional a Palma no està permès en plurifamiliars.

PalmaEl turisme de proximitat ha augmentat a totes les comunitats autònomes entre els mesos de juliol i agost, excepte a Madrid i Navarra, i a les Balears els ingressos derivats d'aquests viatgers (que tenen residència a menys de 500 quilòmetres de la destinació) han augmentat un 32% respecte dels mateixos mesos de l'any passat, segons ha informat l'agència Efe a partir d'un estudi de lloguer vacacional d'Airbnb.

Tant les Balears com les Canàries han registrat un augment d'aquests ingressos, un 32% i un 66%, respectivament, en un estiu marcat per les restriccions que s'han imposat a causa de la pandèmia del coronavirus.

Segons l'estudi, aquest estiu hi ha hagut comunitats que no estan tradicionalment associades a les zones de turisme i que han augmentat significativament els ingressos derivats dels viatges de proximitat. Han estat Castella-la Manxa, amb un 64% més; Castella i Lleó, amb un 40% més, i Astúries, amb un 37%.

La plataforma de lloguer vacacional assenyala que aquesta tendència ja es podia veure durant les primeres fases de la desescalada, quan el percentatge de reserves a Espanya va passar d'un 17% al febrer a un 45% al maig. A més, Airbnb indica que més de 200 localitats que l'any passat no van tenir cap ingrés del turisme de proximitat enguany han rebut entre juliol i agost viatgers de zones properes.

stats