El turisme impulsa el creixement de la construcció

Mallorca i Menorca registren, respectivament, un increment del 10% i del 7% dels projectes visats, mentre que a Eivissa i Formentera cauen un 12%

L'edificació turística (hotel, aparthotel, agroturisme i altres) es manté en màxims a Mallorca i Eivissa-Formentera i relativament alta a Menorca, tot i que es constata una caiguda del nombre de projectes turístics, segons l'informe estadístic de l'edificació de gener a setembre presentat aquest dijous pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB)

A pesar que el nombre d'habitatges plurifamiliars visats continua amb registres molt baixos (un 19% del màxim aconseguit en aquest mateix període de 2007), es destaca que el pressupost de l'habitatge plurifamiliar supera per primera vegada des de 2012 el pes de l'edificació turística. Es confirma el comportament dispar per illa anunciat en l'informe anual de 2017. A Mallorca el creixement és d'un 10% i a Menorca d'un 7%, mentre que Eivissa i Formentera registren una caiguda del 12%.

El nombre d'habitatges visats ha crescut un 55% i s'arriba als 2.450 habitatges visats. El pressupost visat per a habitatge unifamiliar el 2018 és el màxim des de 2005. És a dir, es construeix un menor nombre d'habitatges, però de major pressupost. Per la seva banda, el pressupost visat per a habitatge plurifamiliar està encara lluny d'aquests nivells, ja que se situa en un 26% del màxim del 2007.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF