Els treballadors del comerç reclamen una pujada salarial pròxima al 10% en tres anys

S'inicia la negociació del nou conveni col·lectiu del sector amb postures enfrontades entre els sindicats i els empresaris

Aquest dimarts es constitueix la mesa de negociació del sector del comerç de les Illes Balears amb postures enfrontades entre la patronal i els sindicats sobre la possible pujada salarial, ja que, mentre  els treballadors  consideren la possibilitat de reclamar una pujada percentual salarial de dos dígits, els empresaris creuen que s'ha d'actuar amb moderació. La negociació afecta prop de 60.000 treballadors.

Fons sindicals asseguren que es demanarà una pujada pròxima al 10%, si es negocia un conveni de tres anys, per tal de compensar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors del petit comerç durant els darrers anys, tot i que encara s'han de posar d'acord les tres  entitats  més representatives dins el sector, UGT, CCOO i  USO , sobre el percentatge que se sol·licitarà.

En canvi, Antoni Fuster, president de  Pimeco, destaca que encara no coneix la forquilla en la qual se centrarà la negociació, però recorda que la situació del comerç és molt complicada en aquests moments a causa de la competència de les grans superfícies i de les vendes en línia .

Sobre  les millores  de les condicions dels treballadors que fan feina els festius, Fuster ha explicat que el cost d'obrir en diumenge i els dies de festa és una  de les raons  que no permet al petit comerç competir en aquest àmbit.

Per la seva banda, Toni  Gayà , president d' Afedeco , ha demanat moderació als sindicats en les seves reclamacions i ha destacat que el sector pràcticament encara no s'ha recuperat de la crisi i per això no pot assumir increments salarials molt elevats.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF