Economia 22/10/2019

Treballadors d'Endesa es tanquen de manera indefinida a la seu de l'empresa

Reclamen la signatura d'un conveni marc des de fa dos anys per evitar la precarietat laboral

Ara Balears
1 min
Tancament de delegats CCOO, UGT i SIE a l'edifici d'Endersa de Sant Joan de Deu

PalmaEls delegats sindicals i treballadors d'Endesa a les Balears han iniciat aquesta matinada un tancament indefinit a la seu de l'empresa per protestar contra la seva situació laboral i per demanar la signatura d'un conveni marc que eviti la precarització que, segons els sindicats, la companyia energètica vol imposar.

"Des que es va iniciar la negociació del conveni col·lectiu, fa més de dos anys, el pas del temps ha confirmat que les propostes de la direcció només cerquen una major precarietat laboral, més retallades de drets i minvaments econòmics per a la plantilla a canvi d'un major benefici per a l'empresa", destaca CCOO en una nota.

Aquests empleats faran cada dia una protesta de cinc minuts que es repetirà mentre es mantingui el tancament. És a dir, "fins que la direcció rectifiqui la seva actitud de xantatge en la negociació del cinquè conveni marc, que pretén que les seccions sindicals es converteixin en el braç executor que liquidi els seus compromisos amb el personal passiu, o mai hi haurà conveni per als actius".

Els sindicats demanen propostes de conveni viables, respectuoses i dignes per als treballadors i la companyia. El tancament s'ha iniciat a primera hora del matí. Hi ha representants de CCOO, UGT i el Sindicat Independent de l'Energia, segons ha informat el representant de CCOO, Guillem Sastre.

stats