Economia 17/06/2020

L'Ajuntament de Palma adverteix que retirarà permisos per ampliar terrasses davant l'increment d'infraccions

Un miler de locals ja han sol·licitat el permís per ocupar places d'aparcament amb taules i cadires, segons el regidor de Govern Interior de Cort, Alberto Jarabo

Kike Oñate
2 min
Les terrasses poden obrir amb un 50% de l'ocupació a Palma

PalmaD'ençà que l'Ajuntament de Palma va permetre que els bars, els restaurants i les cafeteries que tinguin places d'aparcament just davant puguin muntar terrasses per compensar les mesures sanitàries la Policia Local ha aixecat 109 actes de denúncia, de les quals només 14 han estat per un excés d'ocupació. El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha dit que durant els darrers dies han notat una "relaxació" en el compliment de les mesures i ha insistit que cal complir l'horari d'obertura de les terrasses improvisades, que és de 8 a 23 h. També ha recordat que els locals infractors no podran tornar a sol·licitar el permís per ampliar-les.

Ara hi ha 820 terrasses autoritzades i el Consistori ha rebut un miler de peticions per ocupar places de vehicles, de les quals entre un 40% i un 50% eren locals que abans no tenien terrassa, segons ha explicat el regidor en una roda de premsa telemàtica. Uns 4.000 treballadors han pogut tornar a fer feina d'ençà que es va posar en marxa la mesura, com ha informat Cort en un comunicat.

"Hem aconseguit garantir que les ampliacions no hagin suposat cap reducció de l'espai destinat als vianants", ha comentat el regidor. Sí que ha admès, però, que en alguns casos "excepcionals" el distanciament entre les taules de les terrasses no era l'adequat, que s'han fet ampliacions no permeses i que fins i tot s'havia tapat una plaça d'aparcament de discapacitats per poder muntar-hi una terrassa.

Jarabo ha assegurat que la mesura ha tingut molt bona acollida entre els residents, els restauradors i els clients, malgrat que en alguns casos l'ocupació de places de vehicles ha dificultat trobar llocs per aparcar. Jarabo ha afirmat durant una roda de premsa telemàtica que un dels objectius de la iniciativa era que els treballadors poguessin sortir de l'ERTO o de l'atur, però també donar més confiança a la ciutadania per facilitar les reunions en espais oberts.

El regidor no ha concretat fins quan durarà la iniciativa, però sí que ha recordat que hi ha dues opcions: mantenir les ampliacions mentre durin les mesures sanitàries o fins dia 31 de desembre d'enguany.

stats