Trasmediterránea aposta per la línia Palma-Gandia amb l'adquisició d'una embarcació de 74 milions d'euros

El nou catamarà 'Volcán de Tagoro', amb capacitat per a 1.184 passatgers, s'incorporarà aquest mes de juny al servei de l'empresa

El nou catamarà 'Volcán de Tagoro', amb un cost de 74 milions d'euros, s'incorporarà aquest estiu a la línia Gandia-Eivissa-Palma operada per Trasmediterránea en una clara aposta d'aquesta companyia per incrementar la qualitat del seu servei d'alta velocitat entre les Illes i la Península.

És el tercer 'volcà' al servei de la nova Trasmediterránea a l'arxipèlag balear, després de la incorporació dels ferris 'Volcán de Tinamar' a la línia Barcelona-Maó i 'Volcán de Tijarafe', amb el qual es va inaugurar la línia Gandia-Eivissa-Palma, que serà reforçat per la més recent incorporació a la flota del primer grup navilier d'Espanya.

"Es tracta del vaixell d'alta velocitat més avançat a escala mundial, perquè és d'un dels més grans en la seva categoria, que situa la marina mercant espanyola en l'avantguarda d'Europa. És un catamarà Incat de nova generació en el qual s'han introduït millores substancials quant a rendiment, que inclouen més velocitat, menys consum de combustible i més estabilitat", destaca la companyia espanyola en una nota de premsa.

El nou vaixell del Grup Armes-Trasmediterránea ret homenatge al volcà més recent de les Canàries, submarí, l'erupció del qual es va produir al sud d'El Hierro entre l'octubre del 2011 i el febrer del 2012. Fa 111 metres d'eslora i té capacitat per a 1.184 passatgers, 155 en classe 'business' i 16 tripulants, un garatge de dues cobertes per a 215 cotxes i 595 metres lineals per a càrrega rodada i una velocitat contractual de 35 nusos per a un pes mort de 600 tones.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF