Els transportistes volen que el REB suposi una davallada del preu del combustible

El sobrecost insular incrementa un 5% els costos de carburant

La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) ha reclamat a l'Administració que aconsegueixi un Règim Especial per a les Balears que contempli d'una vegada per sempre mesures destinades a equiparar els preus del combustible en general amb els "de la península i les Canàries", segons informa Efe.

El preu del combustible ha sofert un increment d'un 20% al llarg d'enguany, segons ha explicat la federació. A aquest increment cal sumar a les Illes Balears un 5% addicional sobre la mitjana estatal, a causa de la insularitat, ha advertit la FEBT en un comunicat. Això representa un encariment del 25% per als transportistes balears.

L'organització de transports considera "inadmissible" que el sector del transport de les Balears continuï perdent competitivitat respecte de la resta del territori, pel progressiu encariment del combustible.

La FEBT espera que amb l'equiparació de preus, que reclama que es reculli en el REB que negocien el Govern balear i el govern central, puguin millorar la competitivitat i la igualtat de condicions en matèria econòmica i fiscal.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF