Els transportistes amenacen de deixar l'aeroport de Palma sense mercaderies

Exigeixen un centre de recepció de subministraments que faciliti l'accés a les instal·lacions d'Aena

Els transportistes de les Illes han amenaçat de deixar sense mercaderies l'aeroport de Palma si  Aena  no fa cas de la seva petició de crear de manera urgent un centre de recepció que faciliti la distribució dins el mateix aeroport, ja que en l'actualitat necessiten una mitjana de dues hores per fer una entrega als comerços i establiments d'hostaleria ubicats a Son Sant Joan.

"Si el pròxim 1 de juny l'aeroport de Palma no disposa d'un centre de recepció de mercaderies, ens veurem obligats a interrompre el servei de transports". Així de contundent ha estat aquest dijous  Bartolomé  Servera, president de l'Associació d'Empreses de Distribució d'Aliments, Begudes i Neteja de Balears ( ADED ).

En la seva opinió, la situació actual és insostenible. "Entenem que els repartidors han de superar tots els controls de seguretat establerts", ha dit Servera, però considera que el temps que perden per fer aquesta distribució no es pot continuar tolerant. "Molts de repartidors es neguen a anar a l'aeroport", ha assegurat.

Dona suport a aquesta petició l'Agrupació Empresarial del Transport de Mercaderies de Balears ( FEBT ), que considera que amb un magatzem de no més de 400 metres quadrats, que  Aena té disponible, n'hi hauria suficient per solucionar el problema. Es tracta d'un problema de voluntat, han destacat  tant Servera  com el president de l'esmentada agrupació de transportistes.

Servera ha explicat els motius de la reivindicació: "Els nostres xofers arriben a l'aeroport amb el camió, han de passar un control personal i un altre del camió; una vegada a la pista, estacionen el vehicle, posen les mercaderies en un palet i pugen a la terminal per repartir la càrrega a les botigues mentre els passatgers deambulen pel recinte". Aquestes entitats  fa més d'un any que negocien una solució, a la qual asseguren que s'ha arribat en aeroports com el de Madrid,  però  "la solució no arriba", explica  Horrach . La resposta d'Aena éss que es compleix la normativa vigent.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF