Economia 02/08/2021

Un total de 379 empleats s'adhereixen al ERO de CaixaBank a les Illes, on es preveuen 296 sortides

En el conjunt de l'Estat s'han sumat a l'expedient de manera voluntària 8.246 persones, un 27,8% més que les previstes

ARA Balears
1 min
Seu de CaixaBank.

PalmaUn total de 379 empleats de CaixaBank a les Balears s'han adscrit a l'ERO de l'entitat bancària, una xifra superior a les 296 sortides voluntàries que es van pactar amb els sindicats, segons han informat fonts sindicals a Europa Press.

En el conjunt de l'Estat s'han sumat a l'expedient de manera voluntària 8.246 empleats, un 27,8% més que les sortides previstes de 6.452 treballadors. Divendres passat, 30 de juliol, va ser l'últim dia en què els empleats van poder apuntar-se al procés.

A partir d'aquest moment, l'entitat estudiarà les sol·licituds i informarà les persones interessades abans del 20 de setembre. A més, donarà compte a la comissió de seguiment del volum de peticions i la distribució per províncies.

Les condicions de sortida

Cal recordar que les condicions de sortida finalment inclouen prejubilacions des dels 52 anys, tot i que amb pitjors condicions de les que es plantegen per a les persones de més de 54. A aquests treballadors se'ls ofereix pagar-los el 57% del seu sou anual fins als 63 anys i mantenir-los les aportacions al pla de pensions empresarial i la pòlissa privada d'assistència sanitària.

Per als treballadors d'entre 52 i 53 anys, la indemnització se centra exclusivament en el pagament d'un 57% del sou anual multiplicat per set, una quantitat que es dividirà entre els anys que li quedin a l'empleat per jubilar-se. Tot i que s'havia demanat que aquesta xifra es multiplicàs per vuit, finalment només s'ha aconseguit negociar una prima de 38.000 euros.

stats