Economia 02/06/2021

El teixit empresarial de Manacor disposarà d'una línia d'ajuts d'un milió d'euros

Les ajudes oscil·len entre els 1.000 i 2.000 euros per negoci, fins a un màxim de 4.000 euros per demandant en cas que en tinguin més d'un

ARA Balears
2 min
El centre de Manacor.

ManacorEl teixit empresarial de Manacor disposarà d'una línia d'ajuts d'un milió d'euros. Es poden sol·licitar a través de la plataforma www.ajutsmallorca.com a partir d'aquest dimecres, i oscil·len entre els 1.000 i 2.000 euros per negoci, fins a un màxim de 4.000 euros per demandant en cas que en tinguin més d'un, apunta el Consell de Mallorca en una nota. Se'n podran beneficar els establiments afectats pel tancament a causa de l'estat d'alarma, que hagin patit una minva d'ingressos de mínim el 30%, que tinguin màxim 20 treballadors de mitjana anual i una facturació inferior a un milió d'euros.

Aquesta convocatòria extraordinària d'ajuts econòmics directes l'ha presentat aquest dimecres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido. L'objectiu és contribuir en la pal·liació de les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia.

En total es destinaran 1.059.688 euros. Aquesta convocatòria ha estat finançada a parts iguals pel Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Manacor i el Govern, que hi aporten 353.229,64 euros cada un. "Volem arribar al màxim de negocis que pitjor ho han passat, i per això hem establert dues línies diferenciades geogràficament", ha manifestat el batle de Manacor, Miquel Oliver. Per la seva part, Cladera ha recalcat que el Consell "està al costat dels consistoris per ajudar-los a fer que aquests diners arribin de manera àgil i ràpida a qui els sol·liciti".

En concret hi haurà una línia específica per a tots els centres de treball o establiments ubicats a la zona costanera de Manacor. Són ajudes de 2.000 euros per negoci (4.000 si són dos establiments per beneficiari), a la qual hi poden accedir les empreses i negocis de qualsevol sector econòmic. D'altra banda, s'obre una segona línia de 1.000 euros pels restauradors i 1.500 euros per a la resta de negocis ubicats a l'interior del municipi, amb un màxim de dos establiments per beneficiari, amb 2.000 euros i 3.000 euros. En aquest cas, queden excloses les botigues de queviures i grups relatius al sector de la construcció, així com empreses i negocis que ja s'hagin beneficiat d'altres convocatòries d'ajuts del Consell amb col·laboració amb el Govern.

stats