El SOIB presenta una nova oficina sectorial d'hostaleria

L'entitat ha assolit augmentar la intermediació del servei en ofertes d'empreses un 66,5% en els darrers tres anys

El director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) Pere Torrens, ha presentat la nova oficina sectorial especialitzada en hostaleria que l’entitat ha instal·lat a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) i ha destacat que “és la primera vegada que aquest servei públic crea un servei d'ocupació per mitjà d'una oficina sectorial", l’objectiu de la qual serà "col·laborar amb totes les empreses del sector”.

La nova oficina sectorial d’hostaleria del SOIB està especialitzada en hostaleria i turisme, els sectors que generen un major nombre de llocs de feina a les Illes. "Treballarà conjuntament amb totes les empreses del sector i facilitarà la intermediació laboral, de manera que estalviarà temps als treballadors i aconseguirà una major especialització" a l’hora de cobrir els llocs de feina demandats per les diferents companyies implicades.

L’oficina també oferirà informació sobre la demanda i diferents itineraris. A més, gestionarà les ofertes d’ocupació que generi el sector.

Impuls a la col·laboració publicoprivada

La presentació, a la qual han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Treball, Iago Negueruela, s'ha duit a terme a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), amb la presència dels treballadors del SOIB i de responsables dels departaments de recursos humans de quatre empreses que es troben en expansió a les Illes i que ja participen en el servei SOIB Empreses: la cadena hotelera Iberostar, l’hipermercat Carrefour i les cadenes de supermercats Mercadona i Eroski.

Durant la seva intervenció, Armengol ha recordat “l’aposta pel sector públic que ha fet el govern d’esquerres aquesta legislatura”, amb la intenció de “formar una societat més competitiva i més cohesionada”. La cap de l’Executiu balear ha incidit en "la importància de consolidar projectes a mitjà i llarg termini" i, especialment, "d’impulsar els serveis públics". Armengol ha agraït la "implicació" i "corresponsabilitat" de les empreses que ja estan implicades en aquest servei, el qual ha qualificat de “porta indispensable per poder crear societat”, i ha destacat la importància de fer feina juntament amb el sector empresarial per “poder formar junts el millor talent”, que “revertirà després en la societat”.  

El programa SOIB Empreses del SOIB va fer d'intermediari l’any passat 8.861 en ofertes d’ocupació a les Illes, i va interactuar amb 2.929 empreses, davant les 1.722 del 2014.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF