El sindicats criden a la mobilització per a aquest 1 de maig

CCOO, la UGT i l'STEI convoquen les manifestacions unitàries de Palma, Maó i Eivissa sota el lema 'Temps de guanyar'

Els sindicats i els partits d'esquerres ja fa dies que han convocat la manifestació del primer de maig, el Dia del treballador. CCOO, la UGT i l'STEI han convocat concentracions avui migdia sota el lema 'Temps de guanyar'. A Palma, la marxa sortirà de la plaça d’Espanya; a Maó sortirà de la plaça de l’Esplanada, i a Eivissa començarà al carrer de Navarra.

El secretari general de CCOO de les Illes Balears, José Luis García, assenyala que, "com diu el lema d’enguany, és temps de guanyar, i de guanyar tots i totes, no només alguns, i guanyar, sobretot,  en ocupació i salaris, és a dir, en repartiment de la riquesa".

El secretari general de la UGT, Alejandro Texías, defensa que hi ha "motius de sobres" per acudir a la mobilització. En destaca un: el govern de Rajoy "fa el sord" quan sent les protestes per demanar millores en les pensions. Així mateix, Texías recorda que hi continua havent "precarietat, atur, pobresa i desigualtat", tot i que el context és de creixement econòmic.

En un comunicat, l'STEI ha assenyalat la importància que aquesta força sindical se sumi a les dues majoritàries, CCOO i la UGT. "Aquests dies els sindicats hem d’estar plegats –i no enfrontats– perquè allò que tenim davant és el capitalisme imperant, el neoliberalisme econòmic, l’explotació laboral, la precarietat laboral i els poders fàctics empresarials, emparats, en molts de casos, pels governs estatals de torn", diu la nota.

Celebracions

La manifestació de Palma acabarà enguany al parc de la Mar, on es farà una festa i una torrada organitzada pels sindicats i quatre partits d'esquerres: el PSIB, MÉS per Mallorca, Podem i Esquerra Unida. A més, MÉS per Mallorca celebra a Campanet el seu tradicional dinar de l'1 de maig, una cita que s'ha consolidat com la festa del partit i la seva militància i que enguany estarà marcada per les imminents primàries que decidiran els caps de llista de la formació ecosobiranista a les eleccions de primavera del 2019.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF