Un sector estratègic en la política industrial del Govern

El director general de Política Industrial del Govern, Manuel Porras, recorda que el nàutic és un sector estratègic dins el pla industrial de l’Executiu, ja que factura prop de 161 milions d’euros a l’any. A més, entre el 2012 i el 2016 ha crescut prop d’un 10,5%, fet que en demostra la solidesa i el potencial.

L’acció de govern per impulsar la nàutica se centra en quatre punts, el primer dels quals és la innovació i modernització. Dins una línia d’ajuts oberta que injecta 2,5 milions a aquest objectiu, hi ha nombroses empreses nàutiques que s’estan posant al dia.

A més, s’aposta per la formació, sobretot gràcies a projectes de formació dual i nous cicles de graus mitjans i superiors. El tercer punt és la internacionalització del sector. “Tot i que aquest sector té l’avantatge que els clients internacionals es desplacen fins a les Illes, intentam projectes d’actuació de les nostres empreses dins l’àmbit internacional assistint a fires o ajudant empreses perquè hi participin”, explica Porras. L’impuls de la Fira Nàutica de Palma estaria en aquesta mateixa línia. El darrer punt és la clusterització, és a dir, aconseguir crear un grup d’empreses nàutiques que formin un clúster abans que acabi l’any.

D’altra banda, la Conselleria de Turisme participa en fires com la Boot Düsseldorf amb un estand i diversos coexpositors. En aquesta fira i en altres esdeveniments, es disposa d’uns fullets informatius sobre el sector nàutic a les Illes Balears. Està disponible en sis idiomes: alemany, anglès, italià, castellà, francès i rus. En aquesta legislatura no s’ha fet promoció turística dels mesos de l’estiu, per tant, s’impulsa el sector de la nàutica per atreure visitants en temporada baixa. A més a més, es promocionen en diferents webs les principals activitats nàutiques que tenen lloc a l’Arxipèlag i es patrocinen competicions d’aquest àmbit com el Trofeu SAR Princesa Sofia Iberostar.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF