Restauradors de Menorca demanen ampliar l'horari de tancament per no "enterrar" el sector

Adverteixen que l'estat d'alarma de sis mesos provocarà que tanquin molts establiments

El president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració de Menorca, José Bosch, acusa el Govern espanyol de voler “enterrar” el sector si estén l’estat d’alarma als pròxims sis mesos, i demana al Govern balear que ampliï una hora el tancament dels establiments.

“De parlar de la possibilitat de decretar l’estat d’alarma a fer-ho efectiu en qüestió d’hores hi ha molta diferència”, lamenta Bosch, i afegeix que “necessitam l’economia per viure i no és la solució, sempre rebem els mateixos tot i tenir una incidència mínima de contagis entre els treballadors”. Per aquest motiu, el president de l’associació dependent de la CAEB adverteix que el fet de tancar a les 23 h implica que una hora abans es deixi de prestar servei als clients: “En un comerç no tanques i marxes a casa, necessites una hora per netejar la maquinària, fer la caixa i ultimar la comanda per a la jornada següent”.

De fet, avisa Bosch que la situació a Menorca és difícil a aquestes altures d’any: “Molts associats m’han cridat per dir-me que no estan facturant pràcticament res”, i  “els nostres ingressos s’estan reduint al consum local i la gent pateix dificultats econòmiques”. Tant és així que el mateix Bosch admet una caiguda als establiments que gestiona d’un 50% respecte de l’octubre de l’any passat: “Un restaurant necessita un mínim del 70% del que ingressa per cobrir les despeses”.

Finalment, el president de l’associació creu que el menjar a domicili o la sensibilització de la ciutadania perquè avanci els seus horaris de sopar no és la solució: “La gent vol retrobar-se, passar-s’ho bé i viure una experiència, i tampoc es canvien els costums i les tradicions de la societat d’un dia per l’altre”.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF