Economia 06/06/2022

Més reserves que el 2019, però menor rendibilitat: així preveu el sector turístic la temporada d'estiu

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaEl sector turístic de les Illes Balears preveu superar els nivells de reserves i de negoci que es van registrar durant l'any 2019, però veu "difícil" recuperar la rendibilitat i la competitivitat que hi va haver l'any previ a la pandèmia a causa de la inflació que s'està vivint en aquests moments. Aquesta és una de les conclusions que s'han donat aquest dilluns durant la presentació del Cinquè Informe de Recuperació Turística, realitzat per la Federació de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEM).

Precisament, el CEO de Processing Smart i membre del Comitè Executiu de Pimem, Luis Sánchez, ha assegurat que s'està arribant a les xifres que hi havia l'any 2019. "La realitat, i els números així ho demostren, estem anant en un procés fabulós", ha dit.

En línies generals, l'informe posa de manifest la previsió del sector de superar els volums de 2019, any previ a la pandèmia. De fet, el volum de reserves i el volum de negoci directe generat fins al passat 31 de maig supera el de 2019 en tots els canals de distribució a les Illes. Respecte a l'any 2021, hi ha un 35% més de reserves, un 45% més de nits d'hotel i l'estada mitjana supera els vuit dies. A les Balears, Mallorca lidera el creixement amb un 38% de les reserves.

Respecte del tipus de clients, determinen que l'alemany continuarà sent el predominant, mentre que el britànic s'està tornant a consolidar després de dos anys d'incertesa. Un dels punts importants és que enguany predominaran les reserves de famílies i grups grossos, que va de la mà de l'augment de les reserves d'habitatges unifamiliars.

Lloguer turístic per sobre del 80%

Precisament, el lloguer turístic continuarà agafant força aquest estiu, ja que s'espera que es mantingui per sobre del 80% durant tota la temporada, amb un pic del 90% d'ocupació en el mes d'agost. La majora de persones que reservin un habitatge de lloguer turístic estarà més d'una setmana.

stats