Economia 31/05/2021

Les reserves hoteleres han augmentat un 18,7% en una setmana a les Balears

És la segona comunitat on més ha crescut de tot l'Estat, només per darrere d'Astúries, segons la plataforma TravelgateX

ARA Balears
1 min
Hotels a la primera línia de la Platja de Palma, tancats a causa de la pandèmia del covid-19.

PalmaLa reactivació turística ja es nota i les reserves d'hotels augmenten setmana rere setmana fins a arribar al punt que la setmana passada, respecte de l'anterior, a les Balears es varen incrementar un 18,7%. Així, segons les dades de la plataforma TravelgateX, les Illes són la segona comunitat on més han pujat les reserves, per darrere d'Astúries, on han augmentat un 42,6% i per davant del País Basc, amb un 18,2% més.

Les Canàries varen ocupar el quart lloc, amb un creixement de les reserves del 13,7%, mentre que el País Valencià va ser la cinquena comunitat, amb un augment del 8,4%. A més, Andalusia va representar un 27,4% de la quota de mercat quant a reserves, mentre que les Balears i Canàries van tenir un 16,5% i 13,8%, respectivament. D'altra banda, el País Basc, Astúries, Castella i Lleó i Galícia varen ser les que varen tenir menys volum de reserves en el conjunt estatal, per sota del 3%.

Les dades de TravelgateX posen de manifest que, per ara, el 84% de les reserves que s'han fet aquesta darrera setmana corresponen a viatges de residents a l'estat espanyol. Els anglesos són els estrangers que més reserven, amb un 5,1% del total, seguits de portuguesos (2,2%), alemanys (2,1%), italians (1,5%) i francesos (1,4%).

Les reserves

Les reserves amb més de tres mesos d'antelació suposen el 10,3% del total; les que es realitzen entre 15 dies i un mes, el 18%; les que es realitzen fins amb tres mesos d'antelació, un 15,7%, i les que més augmenten són les que es fan dos mesos abans, que ocupen un 22,8% del total.

stats