Economia 22/05/2019

Les rendes salarials pugen a les Illes un 10% en quatre anys, segons un estudi de CCOO

El sindicat indica que el salari de les dones se situa en el 82% de la mitjana masculina, "una discriminació que no és admissible"

Ara Balears
1 min
Les rendes salarials pugen a les Illes un 10% en quatre anys, segons un estudi de CCOO

PalmaLes rendes salarials han pujat a les Balears un 10% entre el 2014 i el 2017, segons una anàlisi feta per CCOO, que atribueix aquesta millora en els ingressos dels treballadors a "la negociació col·lectiva". El sindicat està elaborant un informe sobre l'evolució de l'atur, l'ocupació i els salaris en els últims anys per determinar la situació derivada de la crisi i "l'aparent recuperació econòmica", informa Efe.

"Les dades indiquen que la situació està millorant", assenyala CCOO en un comunicat en el qual indica que l'atur ha caigut un 41,5% des del 2011 fins l'any passat, encara que entre els aturats tenen especial pes els majors de 45 anys, que en representen el 44%, i els menors de 29, amb un 22% del total.

Per això, el sindicat advoca per mantenir les polítiques actives d'ocupació i cercar fórmules per canviar el model productiu i facilitar que aquests aturats puguin accedir al mercat de treball. A més, CCOO indica que el salari mitjà de les dones se situa en el 82% de la mitjana masculina, una discriminació que no és admissible, sosté.

stats