Economia 12/10/2019

El regulador de la borsa dels EUA atura l'oferta pública de la criptomoneda de Telegram

L'empresa de missatgeria hauria captat 1,7 M$ en una oferta inicial no registrada, segons la SEC

Ara
2 min
Telegram també vol crear la seva pròpia criptomoneda

BarcelonaLa Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seves sigles en anglès) ha obtingut una ordre de contenció temporal contra dues entitats implicades en el llançament de la criptomoneda de Telegram: la mateixa empresa de missatgeria virtual i la seva subsidiària Ton Issuer. Segons ha anunciat aquest dissabte l'entitat nord-americana, totes dues organitzacions van llançar una oferta inicial de criptomoneda (ICO) no registrada als Estats Units i a l'estranger que ja ha captat més d'1,7 milions de dòlars de diversos inversors.

Segons explica la SEC, Telegram i l'esmentada filial van començar a recaptar capital el gener del 2018 per finançar diversos negocis de les empreses, com per exemple el desenvolupament de la seva pròpia blockchain o l'aplicació de missatgeria mòbil Telegram Messenger. Llavors totes dues empreses van vendre uns 3.000 milions de tokens digitals anomenats grams amb la intenció que es convertissin en la seva pròpia criptomoneda.

"La nostra acció d'emergència està orientada a prevenir que Telegram inundi els mercats nord-americans amb tokens digitals que creiem que es van vendre il·legalment", explica Stephanie Avakian, codirectora de la divisió de compliment de la SEC. Es refereix al fet que aquests 3.000 milions de grams es van vendre a uns 170 compradors inicials de tot arreu a preus rebaixats, amb el compromís que rebrien els criptodiners en qüestió després del llançament de la seva pròpia tecnologia blockchain, el 31 d'octubre d'aquest mateix any. La denúncia al·lega, en aquest sentit, que els acusats no van registrar aquesta oferta inicial.

"Hem afirmat en diverses ocasions que els emissors no poden esquivar les lleis de seguretat federal només etiquetant el seu producte com a criptomoneda o token digital", insisteix Steven Peikin, codirector de la divisió de compliment de la SEC. "Telegram busca obtenir els avantatges d'una oferta pública sense complir amb les responsabilitats de divulgació establertes fa temps i dissenyades per protegir el públic inversor", afegeix.

stats