Economia 19/03/2021

Quasi el 90% dels hotels de Mallorca estaran tancats per Setmana Santa, tot i l'arribada del turisme alemany

93 hotels rebran clients en les pròximes setmanes

ARA Balears
2 min
Les mesures clau del decret          per reactivar les Balears

PalmaQuasi el 90% dels hotels de Mallorca no obriran les portes durant les festes de Setmana Santa. Segons ha informat l'Agència Efe, 93 establiments hotelers rebran turistes en les pròximes setmanes, xifra que suposa un 11,2% de la planta hotelera de l'illa. Aquesta xifra xoca amb les reserves massives de turistes alemanys per viatjar a les Illes durant aquestes dates, després que el govern alemany decretàs que l'Arxipèlag ja no era una zona de risc per coronavirus.

L'any passat, i poc després de l'inici de la crisi sanitària, un 85% dels hotels (722) estaven oberts i reberen turistes durant les festes de Setmana Santa. La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha assegurat que la Setmana Santa d'aquest 2021 serà diferent de les darreres i no marcarà l'inici de la temporada turística a l'Arxipèlag. També han destacat que les reserves que han rebut fins al moment són per als dies festius i no per la Setmana Santa completa, tal com era habitual. La patronal ha informat que actualment 57 hotels de Mallorca estan oberts i que es preveu que en els pròxims dies 36 establiments turístics més es prepararan per rebre viatgers durant la Setmana Santa.

Cal recordar que la setmana passada els hotelers de la Platja de Palma informaren que només el 10% de la planta hotelera de la zona obriria a l'abril i que ho farien amb l'objectiu d'estimular el sector. Segons van detallar, la Platja de Palma tindrà obertes unes 4.000 places turístiques.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha destacat que els hotels de l'illa estan preparats per rebre viatgers i que compliran totes les mesures i restriccions establertes actualment per evitar l'expansió del coronavirus a l'illa i a l'Arxipèlag. "Els hotels de Mallorca tenen l'experiència de l'any passat, saben quines són les normes que han de seguir per evitar contagis i col·laboraran amb el Govern i amb Salut per difondre la informació necessària als turistes" ha sentenciat la patronal en un comunicat.

stats