Economia 30/03/2021

La pujada salarial de l'hostaleria s'ajorna com a mínim fins al juny

S'havia d'aplicar dia 1 d'abril

1 min
Un bar de Palma.

PalmaLa pujada salarial prevista en el Conveni col·lectiu de l'hostaleria de les Balears s'ajorna com a mínim fins al juny. Aquest és el principi d'acord al qual han arribat el Govern, sindicats i patronals. Es tracta d'una pujada del 3,5% que s'havia d'aplicar a partir de dia 1 d'abril, però ara se suspén fins a l'1 de juny. "El Govern ha fet una proposta d'ajornament per als pròxims dos mesos. Després s'ha de veure com està el marc general a la nostra comunitat autònoma", ha especificat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Cal recordar que aquesta pujada salarial és la que correspon a l'any 2020, però a causa de la pandèmia es va ajornar fins enguany. Per això, els sindicats no accepten que dia 1 de juny es torni a ajornar. "S'ha pactat endarrerir-la a dia 1 de juny, i a la UGT no la trobaran a cap negociació que pugui suposar prorrogar cap pujada més d'aquest conveni", ha dit el secretari general de la federació de serveis, mobilitat i consum d'UGT, José Garcia. "Acceptam endarrerir la pujada salarial al mes de juny, però no hi renunciam", ha dit la secretària general de Comissions Obreres, Silvia Montejano.

Les patronals del sector estan satisfetes amb aquest principi d'acord. Per una part, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha destacat la importància de "mantenir els llocs de feina i la supervivència de les empreses", però ha incidit en la necessitat d'apostar per una "reactivació lenta i segura per tornar a generar riquesa a les Illes". Per altra banda, el president de CAEB Restauració, Alfonso Robledo, ha recordat que el sector "està tocat" i considera que ara"no és el moment d'una pujada salarial".

stats