Economia 21/06/2018

Augmenta el volum de negoci del sector serveis i davalla el d'indústria

Abril tanca amb una pujada del 7,4%, molt per damunt del 4,1% que registra Espanya

Efe
2 min
El comerç registra bons resultats

PalmaLa xifra de negoci del sector serveis ha pujat un 7,4% a l'abril en les Illes Balears respecte al mateix mes de l'any passat. A més, les illes han registrat el creixement més gran de l'ocupació en aquest sector entre les comunitats autònomes, amb un 4,1% d'increment, en contraposició al 2,2% estatal.

Per sectors, en taxa interanual i sense corregir els efectes estacionals i de calendari, el comerç va augmentar la seva facturació a l'abril el 7,3%, mentre que la resta de serveis va créixer el 7%.

En el comerç, la major pujada va ser la de la venda i reparació de vehicles i motocicletes, el 15,4%, mentre que en el comerç majorista va ser del 8,6% i en el detallista de l'1,8%.

Quant a altres serveis, els majors increments es van donar en activitats administratives i serveis auxiliars, amb un 11,2% més, seguides per les activitats professionals, científiques i tècniques, amb un alça del 9,7%, i del transport i emmagatzematge, amb un 9,4%. Per darrere es va situar la informació i comunicacions, les vendes de les quals van créixer el 6,2%, mentre que les de l'hoteleria varen descendir el 2,9%.

En la comparativa anual, totes les comunitats varen augmentar la xifra de negocis del sector serveis a l'abril, si bé les majors pujades es varen donar a Aragó (11%), Cantàbria (10,4%) i Castella-la Manxa (9,7%). En canvi, les comunitats amb menor increment varen ser Navarra (2,5%), Castella i Lleó (2,9%) i Andalusia (4,1%).

Cau la indústria

La indústria de les Illes Balears va facturar el passat mes d'abril un 2,2% menys que en el mateix període de 2017, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la facturació industrial va augmentar l'abril un 15,5% en termes interanuals, el creixement més gran en deu anys, mentre que l'entrada de comandes es va incrementar un 12,9%, la major pujada des de març de 2017.

stats